Sommerens turer for og med ungdom!

Fisketur til Selhamar X-ung 13-15 år
Fisketur til Selhamar X-ung 13-15 år Foto: Emil Engø, Elisabeth Hiis Bergh

Sommeren står for døren og for ungdommen har vi en rekke spennende leirer, turer og kurs på programmet!

Opplev Hardangervidda vest (16-26 år)
Dato: 26.-29. juli
Sommeren er på hell og snøen er for det meste helt vekk, dette er den perfekte tiden å oppleve Hardangervidda vest. Vi skal både besøke det ikoniske fjellet Hårteigen og Trolltunga. Turen går over 4 dager og vi sover på hytter.  Info og påmelding her!

Bakkanosi i Nærøyfjorden (19-30 år)
Dato: 3.-4. august
Det er få steder som gir en bedre utsikt over Nærøyfjorden enn turen til Bakkanosi, så dette er en tur du ikke vil gå glipp av! Vi tar med oss god mat og koser oss om kvelden med en fantastisk skue over fjorden. Info og påmelding her!

Bascamp på Alexander Grieghytten (12-14 år)

Dato: 5.-9. august
I slutten av sommerferien reiser vi opp til Bergsdalen for 5 dager fylt med spennende aktiviteter, god mat utendørs, padle kano, fiske og utforske området. Alle mulighetene står foran oss! Info og påmelding her!

Hytte til hyttetur i Stølsheimen (13-16 år)
Dato: 12.-14. august
Har du lyst til å prøve deg på en hytte-til-hyttetur som ikke er alt for hard eller langvarig? Denne sommeren arrangerer vi en tredagers tur i Stølsheimen for ungdommer mellom 13 og 16 år. Turen går Bjergane - Selhamar - Åsedalen - Bjergane. Dagsetappene er korte, og det blir overnatting på hytter og mye kos. Info og påmelding her!

Panorama og topptur i Hurrungane (19-30 år)
Dato: 15.-18. august
Velkommen på tur til Fannaråkhytta, som er Norges høyest beliggende turisthytte (2068 moh). Det blir tidenes soloppgang med en klar 360 graders panorama over fjellheimen. Bli med på Norges ruvende hyttetak! Se Sognefjorden og nyt utsikten på sensommeren. Perfekt tur og gode minner før skolestart! Info og påmelding her!

Tur til Kaldavass med zipline (19-30 år)
Dato: 24.-25. august
Vil du bli med oss på årets luftigste tur? Vi skal teste ut ziplinen på Flåm! Lørdag morgen tar vi toget til Upsete og går opp til Kaldavasshytta. Dette er en tur på 6 km. Vi har derfor god tid og kan utforske området rundt hytten på ettermiddagen. Vi lager god middag og koser oss på kvelden. På søndagen går vi ca. 8 km ned til Vatnahalsen. Der legger vi fra oss sekkene, også tar vi Nordens lengste zipline ned til Kårdalen. Info og påmelding her!

Brevandring på Hardangerjøkulen (13-15 år)
Dato: 24.-25. august
Har du lyst til å være med å utforske blåisen på nært hold? Vi drar til Finse for brevandring og telttur. På kvelden deler vi gode historier, lager deilig middag ute og overnatter i telt. Info og påmelding her!

Kurs for ungdom i sommer:

Brekurs for ungdom og voksne på Demmevass
Dato: 29.juli til 4.august
Kurset vil i år ha base på Demmevass Turisthytte. Du vil oppleve et sosialt og lærerikt kurs i storslagne omgivelser. Du får øve redning fra bresprekk, forsering av bratte snøbakker, oppbremsing i bratt snø med og uten isøks. Du får prøve rapell, isklatring og gange i utfordrende blåis. Kursvgiften dekker instruksjon, Breboka, mat, losji og leie av komplett breutstyr. Info og påmelding her!​​​​​​​

Brekurs
Brekurs Foto: Snorre Jablonski

Annonse

Skrevet av Einar Sleire 4. juli 2019