Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Slik kommer du deg til åpningsfesten på Breidablik

Slik ser nye hyttetunet ut. Bildet ble tatt i juni.
Slik ser nye hyttetunet ut. Bildet ble tatt i juni. Foto: Hild Fjermestad Aase

Vi setter opp gratis buss fra Bergen og arrangerer fellesturer til åpningsfesten søndag 30. juni. 

Buss fra Bergen sentrum til Hamlagrøosen

I forbindelse med åpningsfesten på Breidablik søndag 30. juni setter vi opp gratis buss fra Bergen Bystasjon perrong P klokken 07:00. Bussen kjører til Hamlagrøosen (den stopper i Åsane og Arna stasjon). Derfra er det fellestur til/fra åpningen på Breidablik. Retur fra Hamlagrøosen kl 19:00.

Påmelding buss her

Se reportasjen fra Breidablik på NRK

Å gå til Breidablik fra Fitjadalen

Korteste rute til Breidablik er fra Fitjadalen i Kvam. Kjør til Øystese i Hardanger og ta opp Fitjadalen fra sentrum. Det går også buss til Øystese, ta ev. taxi eller gå opp til stistart. Etter parkeringplassen i Fitjadalen følger du veien et stykke innover til elven Kjølo. Ta opp til høyre. Følge sti oppover først i tett skog, senere i mer åpen lauvskog. På stølen Håsete ca 760 moh. er det vann i bekken og passelig sted for en pause. Videre på god sti oppover, men med forstsatt stigning og stadig bedre utsikt kommer man opp til Vindskjerleitet og en liten hytte som heter Vindskjer. Her er stiskille mot Skrott. Til Breidablik fortsetter man rett bortover Vindskjersleitet og langs Steinatjørn på vardet og merket sti. Etter kort tids gange i nordlig retning ser du Breidablik og portalen av tre.

Å gå til Breidablik fra Hamlagrøosen

Dette er en fin tur på ca 4 timer. Du går først i retning Vending. Et par kilometer etter Vending kommer du til stideler i Solheimsdalen, gå da østover opp Geitafjellet til Breidablik.

Sjekk ut reiseplanleggeren Entur her.

Se Turlagets kollektiv-oversikt her: Tog, buss og båt til fjells

Blir du med på en av fellesturene til Breidablik?

Vaksdal Turlag og Kvam Turlag arrangerer egne fellesturer til åpningen. Fra Øystese er det fellestur med Kvam Turlag. Oppmøte ved Hardangersenteret klokken 09:00. Meld deg på og bli med på fellesturen her. Arrangementet ligger også ute på Facebook. Vaksdal Turlag arrangerer fellestur frå Hamlagrøosen til Breidablik. Oppmøte like nedom parkeringsplassen ved Hamlagrøosen klokken 08:45. Les mer om turen her.

Tur til Breidablik via Vending, juni 2019.
Tur til Breidablik via Vending, juni 2019. Foto: Hild Fjermestad Aase

Annonse