6 nye sommerturledere

Seks nye sommerturledere klare for å lede mange flotte turer fremover.
Seks nye sommerturledere klare for å lede mange flotte turer fremover. Foto: Ivar August Bull

De har gått langt, bært tungt, navigert i tåke og håndtert krevende situasjoner. Nå er de blitt sommerturledere!

Etter en hel uke med opplæring og krevende turlederoppgaver bestod samtlige seks deltagere sommerturlederkurset forrige uke. Bergen og Hordaland Turlag har dermed fått seks nye, dyktige sommerturledere!

De seks sommerturlederne er Hanna Eskeland, Miranda Ruth Veim, Torjus Nøstdal, Nina S. Pettersen, Håvard Kyvik og Konstantin Plotkin.   

Instruktør Hans Kristian Flaatten bøller seg litt, men de stødige, nye sommerturlederne lar seg ikke rikke.
Instruktør Hans Kristian Flaatten bøller seg litt, men de stødige, nye sommerturlederne lar seg ikke rikke. Foto: Ivar August Bull

Turvillige turledere

Hans Kristian Flaatten og Ivar August Bull var instruktører på sommerturlederkurset som ble holdt i Stølsheimen. I løpet av uken lærte de opp deltagerne innen ledelse, navigering, turplanlegging, veivalg, førstehjelp og mye mer.

Hans Kristian er imponert over deltagerne.

– Dette er en flott og engasjert gjeng som er giret på mer tur! De har lært mye på kurset om det å kunne ta vare på andre under tur, hva det vil si å være turleder, hvordan lede turer i høyfjellet og de har fått mange utfordringer.Det har vært lange dagsetapper, hvor ungdommene har imponert med utholdenhet, holdt humøret oppe og hatt omsorg for hverandre, sier Hans Kristian entusiastisk.

En av deltagerne er Håvard Kyvik. Han likte seg godt på kurset.

– Ja, det var gøy, lærerikt og morsomt. En av de beste turene jeg vært på! Opplevelsen, naturen rundt og turen sammen med de andre gjorde at det ble et utrolig fint kurs, sier Kyvik. 

Store utfordringer

I løpet av kurset stod utfordringene i kø. Hver dag innebar turøkter på 10 timer og de gikk 15–20 km pr. dag. På vei til Norddalshytten opplevde deltagerne fullstendig white-out. De kunne ikke se noen ting. Til og med for instruktørene var det krevende forhold, men kursdeltagerne klarte å finne frem.

Navigering i tåke er en krevende øvelse.
Navigering i tåke er en krevende øvelse. Foto: Ivar August Bull

Instruktør Flaatten minnes også den dagen da de våknet på Norddalshytten til tett tåke, vind og regn. Gradestokken strakk seg ikke lenger enn til 2,5 grader. Hele dagen ble brukt til å øve på orientering utendørs. Og etter middagen bar det ut igjen klokken ni på kvelden. Da stod nattorientering og uteovernatting for tur!

– En del fikk kjenne på hvordan det er å være skikkelig utslitt, sier Hans Kristian og legger til at det er viktig at de får kjent på grensene sine, slik at de vet hva de vil takle i virkelige situasjoner.

De har lært mye om seg selv, og kjent på sine egne grenser. Hans Kristian Flaatten, instruktør.
Hanna Eskeland og Nina S. Pettersen under en krevende elvekryssing.
Hanna Eskeland og Nina S. Pettersen under en krevende elvekryssing. Foto: Ivar August Bull

Varige minner

Men det er ikke bare slitet som kursdeltager Håvard husker etter den lærerike og fine uken i Stølsheimen. Mange flotte opplevelser sitter som spikret og han anbefaler andre til å bli med på sommerturlederkurs.

– Absolutt! Det var veldig kjekt. Man lærer masse, er på tur med andre likesinnede og får ekstra innsikt i hvordan DNT sitt rutenett med hytter fungerer. Jeg sitter igjen med mange flotte naturopplevelser! sier Håvard.

– Hvilke turer drømmer du om lede fremover?

– Jeg har lyst til å lede en tur til Preikestolen.

Bergen og Hordaland Turlag gratulerer de seks nye sommerturlederne og ønsker de lykke til fremover!

Se bildekavalkade fra sommerturlederkurset

Annonse