Kom deg ut-dagen søndag 1. september

Foto: André Marton Pedersen

Bli med på Norges nasjonale turdag. Arrangementer over hele Hordaland.

Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag, med rundt 160 arrangementer over hele landet. Her i Hordaland blir det Kom deg ut-dag hos nesten alle Bergen og Hordaland Turlags lokallag. De kan friste med mange aktiviteter som freesby-golf, padling, slakk line, grilling og natursti.

Finn din lokale Kom deg ut-dag her

Kom deg ut-dag ved Tennebekktjørna

Vanligvis har Kom deg ut-dagen i Bergen blitt holdt på Fløyen, men i år arrangeres turdagen ved Tennebekktjørna istedet på grunn av bygningsarbeider ved Skomakerdiket.

– Ved Tennebekktjørna blir det mange gøye aktiviteter for hele familien, lover leder for Barnas Turlag, Hild Fjermestad Aase. – Vi har blant annet leid inn hest og kjerre, det blir kanopadling, turquiz, grilling, ansiktsmaling og nydelig internasjonal fingermat. Naturligvis kommer Turbo også. Det blir veldig god stemning med mange glade barn og voksne! smiler Hild.

Arrangementet starter kl. 11.00 og avsluttes kl 15:00. Naturvernforbundet, VilVite og Røde Kors vil også være tilstede med ulike aktiveter under Kom deg ut-dagen ved Tennebekktjørna.

Tennebekktjørna ligger ved Nipedalen og Kanadaskogen. Ta buss nr 16 til Nipedalen snuplass. Det er noen parkeringsplasser ved Tennebekktjørna, men vi oppfordrer alle til å ta bussen dit.

Medlemstilbud på Kom deg ut-dagen

Kjøper du medlemskap for 2020 på Kom deg ut-dagen får du resten av 2019 gratis. Tilbudet gjelder hele søndag 1. september til midnatt mandag 2. september. Dette tilbudet gjelder innmelding på nett og betaling med kort.

Du kan melde deg inn i Turlaget her

Turbo kommer - kommer du?

Et av høydepunktene for barna på Kom deg ut-dagen er når Barnas Turlag sin maskot Turbo kommer. Turbo er en blå, snill fjellrev som liker å tøyse å tulle.

– Klart Turbo kommer! ler Hild. – Kanskje han komme padlende inn til alle barna. Det blir stas!

– For barna liker Turbo, ikke sant?

– Jo, men noen er redd han også, sier Hild.

– Men han er jo så snill?

– Ja, men han er jo høy, og han er blå, og han har et stort hode! ler Hild. – Men for de aller fleste er Turbo høydepunktet på Kom deg ut-dagen! Det blir kjempegøy!

Kom deg ut-dagen er åpen og gratis for alle. Velkommen!

Annonse