Strålende vær i vente!

Solnedgang ved Skavlabu.
Solnedgang ved Skavlabu. Foto: Linda Fongaard

Bruk værvinduet til å oppleve høsten på sitt vakreste - her er turene vi har i helgen.

Høsten er brytningstid. Glassklar luft og fargespill. Lav sol, lange skygger. Rim i gresset og rustbrun lyng. Få ganger er vel fjellet vakrere enn akkurat nå. Og til helgen er det meldt nydelig vær! Ved Selhamar turisthytte i Stølsheimen er det meldt 11 grader og vindstille. Ved Gullhorgabu i Bergsdalen er det meldt hele 15 grader. Denne helgen må utnyttes! Det er ennå ikke for sent å melde seg på en av helgens turer. Vi arrangerer turer i helgen for både klatrere, barn og klassiske fellesturer. 

Ta en titt og se om det er noe som frister.

Blir du mer ut i helgen? Sjekk turene våre.

Fellestur til Solrenningen

Stien inn til denne hytten er kort (6,6 km) og godt tilrettelagt langs Stølsvatnet med klopper og steiner uten bratte stigninger. På lørdagen blir det en tidlig start og en lang topptur, i nydelig høyfjellsterreng, til Kleivfjellet, med utsyn over Stølsheimen og Sognefjorden. Vel hjemme på Solrenningen lager vi i stand til et velfortjent festmåltid. Det er fortsatt ledige plasser på denne turen, så meld deg gjerne på. 

Les mer om turen til Solrenningen her

Familieyoga på Kvamskogen

Vi har også et par ledige plasser på turen «Familieyoga og høstidyll på Kvamskogen 8-12 år». Vi er så heldig å ha fått med oss yogainstruktør Anja Jansen Horn, på denne turen til Kvamskogen. Hun har mye erfaring med yoga og meditasjon, både for barn og for voksne. Det blir flere økter med yoga og meditasjon fra fredag kveld til søndag morgen for både foreldre og barn, og turer i fjellet lørdag og søndag. 

Få plasser igjen - les mer om turen her

Alpinklatresamling

Fjellsportgruppen tromler sammen en fin gjeng for å klatre i helgen. De drar trolig til Hurrungane for å klatre der. Det er plass til flere.

Her kan du lese mer om klatresamlingen.

Dagstur Mjølfjell–Ulvik

Om ikke du kan overnatte på en hytte i helgen, så hva med en dagstur. Vi har en perle til deg på søndag: Mjølfjell–Vesete–Fallet-Ulvik. Dette er en fjell til fjord-tur som byr på flotte og varierte naturopplevelser. Turen starter ved Mjølfjell stasjon og går videre inn Vesetedalen før vi går relativt bratt ned Fallet mot Hardangerfjorden og Ulvik. På stien går vi forbi BT-hytten, som vi fikk i jubileumsgave fra Bergens Tidende våren 2017. 

Les mer om turen her

Søndagstur med Byfjellstrimmen, Vidden, rolig/moderat tempo

Denne turen går langs Svartediket opp Våkendalen til Tarlebøvannet. Forbi Øvre Jordalsvannet og videre over Vidden mot Ulriken. Ned Korketrekkeren til Montana. Turen avsluttes ved Montana. Turen er gratis og alle er velkommen til å delta.

Les mer om turen her

Sopptur til Svartetjønn og Rogdatjønn

På søndag kan du bli med Odda/Ullensvang Turlag på sopptur. Turen starter på Rogdaberg i Hardanger. Alle får utdelt soppnett og et ark med spiselige sopper. Turen går gjennom plantet furuskog til Svartetjønn (285 moh). Så lages det stuing av soppen som er plukket. Turleder har med stormkjøkken. 

Les mer om turen her

Hvis du ikke vil være med på fellestur, så ta gjerne en titt på hyttene våre.  Her er turmulighetene mange. Det er også lurt å bruke ut.no til å planlegge turen. Der er det mange gode turtips og rutebeskrivelser.

God helg!

Annonse