Høstaktiviteter for liten og stor

Å lage høstlykt er en koselig aktivitet for hele familien.
Å lage høstlykt er en koselig aktivitet for hele familien. Foto: André Marton Pedersen

Her er fem gode tips til hva du kan gjøre i høst.

Å være på fjellet eller i skogen om høsten gir deg avkobling, frisk luft og sterke synsinntrykk. Årstiden er både utetid og hyggetid, og som skapt for å dra på hyttetur med familie eller venner. Her er fem tips til deg som vil finne på noe utendørs i høstferien.

Dra på telttur 

Å overnatte i telt er spennende, spesielt når det blir tidlig mørkt. Pass på å ha med varme ullklær og lue, og hold varmen frem til du legger deg i soveposen. Litt aktiv lek før leggetid gir varme i kroppen. Ekstra lyskilde er også viktig, som hodelykt eller lommelykt til lesestunden i soveposen. 

Lag flotte høstlykter

Det er moro og enkelt å lage vakre høstlykter. Finn frem noen syltetøyglass eller bokser fra resikuleringsposen. Pynt med knapper, steiner, glitter, høstblader eller annet du finner hjemme. Du bruker ståltråd til å henge lykten opp med. Dette er en fin aktivitet som passer for hele familien. Gjør det gjerne utendørs også - det er ekstra moro.

Gå på lommelykttur

Kortere dager betyr flere muligheter på kveldstid. Ta med lommelykt på turen! For barna er det både morsomt og spennende, for alt ser annerledes ut i lyset fra lykten. Et tips er å henge opp noen reflekser langs løypen. Da er det lettere og morsommere å finne veien. Eller hva med å lage et skattekart og legge ut små skatter i hagen eller skogen? 

Spis ute 

Kombinerer man tur med middag, blir det lettere å komme seg ut. Inviter med familie eller venner på høstpiknik. Sats på enkle retter for bål eller stormkjøkken. Eller enda enklere; lag maten hjemme og ha middagen klar i boks og på mattermos. 

Dra på fisketur

Fortsatt biter fisken godt og prøver du deg i et av fjellvannene nå er sjansen stor for å fange fin fjellørret. Bruk gjerne makk, det liker fisken, men spinner og sluk fungerer også. Det smaker nydelig med fersk ørret på tallerken etter en fin høstdag ute.

Vi ønsker riktig god høstferie til alle sammen! 

Fisketur i Selhamarvatnet ved Selhamar turisthytte i Stølsheimen.
Fisketur i Selhamarvatnet ved Selhamar turisthytte i Stølsheimen. Foto: André Marton Pedersen

Annonse