Grønn fredag hos Turlaget

Grønn fredag i Bergen blir arrangert av DNT ung Bergen.
Grønn fredag i Bergen blir arrangert av DNT ung Bergen. Foto: André Marton Pedersen

Har du lyst å bytte, gi bort eller selge brukt turutstyr? Kom til Turlaget i Marken fredag 29. november.

Enorme mengder friluftsutstyr ligger ubrukt i skap og bod. DNT ung Bergen oppfordrer til langtidsbruk av alle produkter som kjøpes og inviterer til byttedagen Grønn fredag som motsvar til Black Friday 29. november. DNT ung har sett seg lei av kjøpepresset og oppfordrer til å heller gi brukte klær og utstyr et nytt liv på Grønn fredag den 29. november. Selv om de fleste av oss har det de trenger av turtøy, er nordmenn i verdenstoppen når det gjelder å kjøpe nytt sports- og fritidsutstyr, og spesielt mye kjøper vi på Black Friday. Men turutstyr trenger ikke være nytt for å gjøre nytte.

Grønn fredag finner sted i Friluftslivets hus i Marken, Tverrgaten 4-6, og varer fra kl. 16–19.

Konseptet fungerer som følger
1. Du kan BYTTE eller GI BORT utstyr til noen andre som trenger det. Lever inn noe og få muligheten til å bytte til deg utstyr du har bruk for. Ønsker du å gi bort uten å ta med deg noe er du selvsagt velkommen til det. Du kan levere inn utstyr i løpet av uken før som skal gis bort, byttes eller selges. Du kan levere utstyr mellom klokken 9 og 16 alle hverdager hos Tursenteret i Marken, og fra klokken 16 til 20 vil de frivillige fra DNT ung sitte og ta imot utstyr. Det er viktig at utstyret du bytter, gir bort eller vil selge er i god stand. 

2. Du kan SELGE utstyret ditt ved at vi klistrer en lapp på produktet med pris og ditt telefonnummer, slik at kjøperen kan vippse deg penger. Du bestemmer prisen selv, og kan velge om du ønsker å være der på kvelden om en kjøper for eksempel skulle lure på noe vedrørende ditt produkt.

Les mer om arrangementet her

Kan du Miljøvettreglene? Husk miljøvettregel nummer 2: Sats på opplevelser, ikke utstyr.

Se bilder fra sist Grønn Fredag

Annonse