Ny turlagshytte på Stord

Dugnad på Stovegolvet på Stord, 8. november 2019.
Dugnad på Stovegolvet på Stord, 8. november 2019. Foto: André Marton Pedersen

Turlaget totalrenoverer det gamle telebygget på Stovegolvet og gjør det til turlagshytte.

Stord-Fitjar Turlag har kjøpt det gamle telebygget på Stovegolvet. Hytten var tidligere eid av Stord tinde- og klatreklubb. Nå totalrenoverer Turlaget bygget; alt utenom selve hyttebygget tas ned. 

– Dette er ett fantastisk prosjekt! sier Gerda Øen, styreleder i Stord-Fitjar Turlag. – Dette blir en hytte veldig mange kan ha stor glede av!

Den nye hytten skal ha 12–15 sengeplasser, og selve hytten blir litt større enn telebygget som står der nå. Målet er at den nye hytten skal være ferdig i løpet av høsten 2020. Sammen med Bergen og Hordaland Turlag hytten driftes av Stord-Fitjar Turlag. Budsjettet er på 3,5 millioner kroner. Når den nye hytten er ferdig er alle velkommen til å komme på overnatting eller dagsbesøk.

Stovegolvet ligger 703 moh., og i godt vær har man flott utsikt over Stord og resten av øyriket. Hytten vil bli godt egnet for helgeturer for både store og små. Turen opp er godt skiltet og følger merket sti.
Dugnad på Stovegolvet på Stord, 8. november 2019.
Dugnad på Stovegolvet på Stord, 8. november 2019. Foto: André Marton Pedersen

Fantastisk dugnadsgjeng

Stord-Fitjar Turlag har hatt flere dugnader på Stovegolvet med rundt 15 frivillige som har revet hele hytten innvendig og fraktet materialene ned.

– Eg er kjempestolt over alt som no er blitt gjort, sier styreleder Øen.

Hun er veldig glad for å få en ny, flott hytte i nærområdet til turlaget og får støtte av dugnadsleder Frank Breistein.

– Det blir helt fantastisk for oss å få en overnattingshytte her på Stovegolvet, sier Breistein. – Hytten blir veldig godt egnet for familier med små barn, som kan få seg en liten fjelltur og prøve det å overnatte på en turlagshytte.

Se flere bilder fra dugnaden på Stovegolvet

Tekst: Erland Eldrup

Annonse