Velkommen til nye Fonnabu

Fonnabu, oktober 2019.
Fonnabu, oktober 2019. Foto: Johnny Bjørge

Turlaget har i lang tid ønsket å oppgradere hyttene på Fonnabu. Nå er jobben gjort. Fonnabu er klar for en ny sesong.

Betydelige oppgraderinger

Etter tre måneder med arbeid i et krevende og værutsatt område ser nye Fonnabu nå fjellets lys. Hytte- og rutesjef i BHT, Johnny Bjørge, kan fortelle om betydelige oppgraderinger på hovedhytten fra 1996. Den største forandringen er et helt nytt tilbygg på ca. 40 kvm.

– Det nye tilbygget gir en sterkt forbedret opplevelse av å være i hytten. Vi har fått større fellesarealer, stue med mye lys inn, nytt kjøkken, ekstra sengeplasser og bedre utsiktsmuligheter fra den nye stuen i hytten, forteller en engasjert Johnny Bjørge.

I tillegg til det nye tilbygget har også gamlehytten fra 1974 blitt oppgradert. Her har det kommet nytt kjøkken og ny stue, nytt gulv, nye vinduer, solcellesystem, og det har blitt tilrettelagt for hund. Totalt har hele prosjektet på begge hyttene hatt en kostnadsramme på ca. 2,7 millioner kroner. SR-bank har gått inn med en million kroner i støtte.

Ved brekanten av Folgefonna

Fonnabu ligger rett ved brekanten til Folgefonna og har lenge vært et ettertraktet sted for alle med breopplevelser på ønskelisten. Den mest brukte veien opp til Fonnabu er den gamle Turistveien over Folgefonna, tidligere kjent som Keiserstien. Den går opp fra Sunndal og videre i nydelige omgivelser opp Bondhusdalen. Turen opp er beregnet til 11 km og krever ca. 5 timers gange.    

Mer attraktivt for større grupper

Bakgrunnen for oppgraderingen var plassmangel og gamle løsninger. Med det nye tilbygget og oppgraderingen vil Fonnabu bli mer attraktiv for større grupper. Det vil bli lettere å holde brekurs, og det vil bli mer plass for fellesturene som går dit.

– Nå kan man sitte 30 personer rundt bordet, forteller Bjørge i BHT.

Også Kvinnherad Turlag gleder seg over at byggeprosjektet endelig er ferdig. De har tilsyn på hytten, og har vært med i både planlegging og mange timer med dugnadsarbeid for å få prosjektet i havn. Velkommen til nye Fonnabu! Offisiell markering vil bli sommeren 2020.

Se flere bilder av nye Fonnabu her

Fakta om Fonnabu

- Selvbetjent DNT-hytte

- Fem større og mindre bygg

- Ligger 1450 meter over havet

- Totalt 36 sengeplasser

- Eies av Bergen og Hordaland Turlag

- Tilsyn av Kvinnherad Turlag

Tekst: Einar Sleire

Annonse