Kom deg ut-dagen 2. februar

Kom deg ut-dagen på Fløysletten februar 2019.
Kom deg ut-dagen på Fløysletten februar 2019. Foto: Hild Fjermestad Aase

Sett av søndag 2. februar og bli med på Kom deg ut-dagen. 

Søndag 2. februar inviterer Bergen og Hordaland Turlag med Barnas Turlag til en gratis, lavterskel friluftsdag på Fløysletten og mange andre steder i fylket.

På Fløysletten er det Kom deg ut-dag mellom klokken 11 og 15, med gratis Fløibane kl 8–11. Her blir det kjekke aktiviteter for hele familien.

– Vi skal ha figurteater i lavvo, tur tipp med premieutdeling, ansiktsmaling, aking og skilek om det blir snø, og det blir servert internasjonal mat og fyrt opp bål som folk kan grille på, sier Hild Fjermestad Aase, som er leder for Barnas Turlag og Kom deg ut-dagen.

Hun forventer opp mot 1500 folk på Fløysletten. Det blir delt ut grillpinner fra Kiwi og Turlagets hovedsamarbeidspartner Fana Sparebank kommer også til å være tilstede. På de andre Kom deg ut-dagene rundt omkring kommer det alt fra 50 til 800 personer og det blir mange ulike aktiviteter også der.

Her kan du se oversikten over de ulike Kom deg ut-dagene

– Det spiller ingen rolle om du er vant til å være i naturen eller ikke, vi lager til enkle og morsomme uteaktiviteter som passer for alle. Alt er gratis, enten du er medlem i Turlaget eller ikke, sier Hild.

Kle deg etter forholdene

Totalt arrangeres det Kom deg ut-dag 175 steder landet over. Barnas Turlag ønsker alle velkommen til et stort fellesskap denne søndagen, med gode sjanser for at barna gjør ny pers på bakkerekord med akebrettet og finner en ny lekekamerat eller to.

– Pakkelisten for dagen er enkel – kle dere godt og etter forholdene. Lag på lag er lurt og gjerne i ull. Trekk på luen og votter og ha med en varm genser i sekken. Snører dere i tillegg på dere gode sko, har med mat og varm drikke i sekken, er du klar for en frisk dag i det fri, sier Hild.

Se bilder fra Kom deg ut-dagen i fjor på Fløysletten

Trenger du noe å låne turutstyr for å være med Kom deg ut-dagen? Skattkammeret i Bergen har utstyrslån, f.eks utlån av langrennsski.

Les mer om Skattkammeret i Bergen her

Ønsker du å bli medlem i Turlaget? Les mer her.

Annonse