La 2020 bli tidenes turår!

Dronningen av Sunnmørsalpene, Slogen, til venstre i bildet. Nydelig dag på ski med gode venner.
Dronningen av Sunnmørsalpene, Slogen, til venstre i bildet. Nydelig dag på ski med gode venner. Foto: Inger-Marie Torstvedt

Drømmer du om et år fylt med flotte tur- og naturopplevelser? Vi vil gjerne ha deg med på nye friluftseventyr i 2020.

Friluftsliv krever svært lite av deg og gir deg et stort utbytte både fysisk og psykisk. Friluftsliv er like mye turen du tar på en sti der du bor eller vandring på en øde sti høyt til fjells, til padling langs kysten og stisykling.

– Det er så gøy å se at stadig flere tar steget og tar turen ut. Alle som melder seg inn i Turlaget er med på å støtte arbeidet vi gjør på fjellet, i skogen, ved kysten og i nærmiljøet, sier daglig leder Helene Ødven i Bergen og Hordaland Turlag.

Har du husket å fornye medlemskapet ditt?

Vi håper du har husket å fornye medlemskapet ditt, eller gjør det nå. Som medlem støtter du oss i å merke stiene i fjellet, vedlikeholde hyttene, du støtter oss i kampen for å ta vare på verdifull natur og fronter et enkelt og naturvennlig friluftsliv. Vi setter stor pris på deg som medlem og via medlemskapet ditt får du både rabatt på turer, utstyr og klær hos Tursenteret i Marken, du får tilsendt medlemsmagasinet Sti og Varde og flere andre fordeler som du kan lese om her. 

T-er maler seg ikke selv
Går du på en sti i Norge, er sjansen stor for at den er er merket av en frivillig i DNT. Våre frivillige skilter, varder, maler og vedlikeholder over en million røde T-er langs 20.000 km sommerruter. Det gjør seg ikke selv.

– Dugnadsinnsatsen er ryggraden i DNT og noe vi ikke hadde klart oss uten. Dugnad er også å være turleder, organisere arrangementer som Kom deg ut-dagen eller annet administrativt arbeid som søknader og rapporteringer. Alt er like viktig for at vi skal kunne opprettholde et så godt tilbud som vi har, over hele landet, sier Helene.

Bergen og Hordaland Turlags frivillige la ned over 100 000 dugnadstimer i fjor, noe som tilsvarer 56 årsverk. Det er et veldig høyt tall og noe vi veldig stolte av. Helene Ødven, daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag

Støtt gjennom medlemskap
Vedlikehold av våre 25 hytter i Vestland fylke, og over 550 DNT-hytter over hele landet, blir også i stor grad gjort ved hjelp av dugnadsinnsats. Alle kan bruke hyttene. Men er du medlem, støtter du arbeidt for at tilbudet skal bestå, og det blir billigere for deg å bo og spise på hyttene. Utover vinteren kvister våre tureksperter 4300 km vinterløyper, slik at du enklere finner de beste veivalgene til vintereventyret.

Har du vært medlem i 2019? Nå er det tid for å fornye medlemskapet om du ikke allerede har fått gjort det. Tusen takk for støtten!

Ikke medlem? Bli medlem her.

Vi håper på mange flotte turopplevelser i 2020.
Vi håper på mange flotte turopplevelser i 2020. Foto: Marius Dalseg Sætre

Annonse