7 tips for å få maks ut av regnvinter

Regn, regn, regn. Hvor er snøen blitt av?
Regn, regn, regn. Hvor er snøen blitt av? Foto: André Marton Pedersen

Skråblikk: Vinteren hittil har vært en regntung nedtur! Men vær lur - forbered deg til godværet kommer. Slik gjør du det!

Varmerekord med 19 grader i Møre og Romsdal - i januar! Er det mulig? Lite snø, storm i kastene, flom, sørpeskred og oversvømmelser. Grå asfaltjungel i lavlandet, sur slaps i fjellet. Det har mildt sagt ikke vært en drømmestart på drømmevinter.

Men fortvil ikke! Det er nå du kan legge til rette for å kunne nye vinteren når den plutselig kommer. Det er du må være lur. Her er de viktige forberedelsene du kan gjøre nå i drittværet for å kunne nyte godværet!

1. Jobb 12 timer i strekk hele uken! Når det høljer ned gjør det vel ingenting å sitte litt lengre på jobben? Opparbeid deg masse avspaseringstimer nå som været er dårlig. Disse timene tar du lett ut med en gang pent.no viser godvær i vente. Haha, da kan kollegaene dine som går kl 15:00 sitte der lange i masken. Ingen avspasering på de iallfall!

2. Avlys alle familiebesøk de neste to månedene! Hvem har lyst å tørrprate med svigermor en søndag det er 30 cm pudderføre i Vossafjellene? Glemmesak. Nei, rydd i kalenderen din. Avlys alt av besøk, cuper som barna skal delta på, stevner og andre aktiviteter. Ingenting slår viktigheten av å komme seg ut på tur, svigermor må vike.

3. Rydd hjemme! Bruk disse gråværsdagene til å vaske, rydde og ordne opp i bod og hjem. Ja, det er gørr kjedelig, men veldig greit å ha gjort unna når solen skinner. Gå gjennom turutstyret ditt, fiks det som er ødelagt. Preparer skiene om du ikke allerede har gjort det. Dette krever disiplin, men gevinsten tar du ut når solen titter frem, for da er alt på stell og det er bare å skru på Bigbangs «Welcome to the mountains» og legge i vei til fjells! 

4. Vær supersnill med samboeren din. Har du en partner, så er det strategisk lurt å være snill med ham/henne nå. Overrask med en kinobillett, en blomst eller røde hipster-sokker. Gjør noe fint hjemme, tenn stearinlys. Skriv romantiske lapper. Lag sushi. I don´t care, bare finn på noe. Poenget her er å opparbeide seg goodwill hos partneren, slik at du senere - når det er sol og masse snø i fjellet - kan si «Jeg tar meg en tur til fjells i morgen, kommer hjem litt utpå kvelden. Hadet!» uten at partneren din kan reagere negativt (Han/hun kan heller ikke skylde på husarbeidet, for det er jo allerede gjort).

5. Finn snøen! Hvis ikke snøen finner deg, så må du finne snøen. Du må kanskje litt lengre inn i landet, og litt høyere opp i fjellet, men der er det snø. Snø finnes et sted! Kanskje du åm til Finnmark? Uansett, det gjelder bare å reise litt lengre for å få opplevele skikkelig vinter. 

6. Legg en plan - prioriter knallhardt! Ok, så blir det kanskje ikke så lang skisesong i år. Da er det dersto viktigere å prioritere de turene du aller helst vil få med deg. Er det skidag i Myrkdalen, topptur til Skrott, skitur til Selhamar, nedkjøring fra Skåltårnet? Hva er viktigs for deg? Skriv turdrømmene dine ned på en lapp i prioritert rekkefølge. Da er du sikret at det er de feteste turene du får tatt først når muligheten byr seg.

7. Bli med på fellestur senere i vinter. Snøen vil jo komme en eller annen gang, ikke sant? Trolig om ikke så lenge, og da er det kjipt om fellesturen du har lyst å være med på er fullbooket. Book turen nå og sats på gode forhold og flott selskap. Du vil garantert ikke angre.

Sjekk ut våre skiturer i vinter her

Så da er kanskje dårlig vær ikke så ille likevel? Riktig god tur!

Uvær på Hallingskeid.
Uvær på Hallingskeid. Foto: Ingebjørg N. Pollen

Annonse