Bjørnafjordtrimmen tar av

Lyshornet i Os kommune, et av de 71 turmålene i Bjørnafjordtrimmen.
Lyshornet i Os kommune, et av de 71 turmålene i Bjørnafjordtrimmen.

Fusa Turlag og Os Turlag inviterte til Bjørnafjordtrimmen - over 3500 innsjekkinger i januar!

Simen Soltvedt, styreleder i Fusa Turlag, er overrasket og glad for den enorme responsen Bjørnafjordtrimmen har fått.

–  Der det før var tomme parkeringsplasser ved turmålene en regntung søndag i januar, er det nå vanskelig å finne parkering. Det er folk «overalt» og sent om kvelden kan du se lys fra hodelykter på vei mellom innsjekkspunktene, sier Simen.

Bjørnafjordtrimmen startet 1. januar 2020. Man får poeng ved å gå til ulike turmål i Os og Fusa. De mest krevende toppene gir flest poeng, de lette turmålene gir færre poeng. Man kan konkurrere mot seg selv og andre.

Det er nå over 400 deltagere på Bjørnafjordtrimmen og nærmere 4000 registreringer fordelt på de 71 ulike turmålene.

– Jeg hadde ikke trodd at appen skulle få så mye engasjement. Folk går jo veldig mye på tur i Os og Fusa nå. Noen går på mange forskjellige topper, mens andre går mange ganger på én topp, sier Simen.

Bømlo Turlag først ute

Det var Bømlo Turlag som var første ute med Trimpoeng av lokallagene i Bergen og Hordaland Turlag.

– Vi startet allerede i 2016 og det var suksess fra dag én, sier styreleder i Bømlo Turlag, Nils Magne Helle. – Toppåret vårt var i 2018. Da hadde vi 23 000 innsjekkinger på konkurransen Topptrimmen og Familietrimmen hadde 17 000 innsjekkinger! Det tok jo helt av! Vi hadde mellom 5oo og 700 deltagere, sier han.

Det er nå flere personer som går på tur, de går lenger og de går på tidspunkt de vanligvis ikke ville gått på tur. Simen Soltvedt, styreleder Fusa Turlag

Dropper sydentur

Nils Magne forteller om 70-år gamle damer som ikke vil gå på tur med ektemannen sin lenger for «det gir jo ingen poeng».

– På Siggjo hadde vi vår første innsjekking i Trimpoeng-appen ett minutt etter midnatt i år! sier Nils Magne. – Det er kjempegreier! Det var bra at vi hadde alt klart... Jeg hadde vært ille ut om de ikke hadde kunnet sjekket inn da, ler han.

Nils Magne tror grunnen til at Trimpoeng er så populært er at det trigger konkurranseinstinktet til folk. Alle finner en de kan konkurrere med, uansett hvor de ligger på listen.

– Jeg har hørt om folk som ikke kunne dra på sydenferie, for da ville de mistet poeng, ler Nils Magne.

Hvis dette fortsetter, så får vi en sprek gjeng i Bjørnafjorden kommune! Simen Soltvedt, styreleder Fusa Turlag

Ønsker flere lokallag velkommen

Hittil er det tre lokallag som har tatt i bruk appen Trimpoeng: Bømlo, Fusa og Os Turlag.

Simen og Nils Magne oppfordrer flere lokallag til å ta i bruk appen.

– Jeg synes denne appen har hatt veldig god effekt. På jobben min snakker folk om det. Folk går på nye steder og får nye opplevelser. Det er supert! Eneste utfordring er at løypene blir ganske hardt brukt, og det er viktig at vi styrer folk hvor de skal gå, sier Simen.

– Dere må starte med en gang, oppfordrer Nils Magne. – Vi er jo kommet i 2020. De gamle turbøkene ligger fortsatt på toppen av våre mest populære turmål, for noen vil gjerne skrive seg inn i en turbok, men det er digitale innsjekkingspunkt som er mest populært, sier han.

De oppfordrer andre lokallag som er interessert til å ta kontakt.

– Ta kontakt med oss eller Bømlo Turlag og hør på våre erfaringer. Det er lite som skal til, så det er bare å hive seg på! Vi hjelper dere gjerne i gang! sier Simen, før han haster videre til turmålet Knutabruo i Os og får sine 7 velfortjente poeng! 

Annonse