Låne turutstyr? Her finner du utlånsordninger i Bergen og omegn 

Toppturutstyr
Toppturutstyr Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Hvorfor eie når du kan leie? 

Mye turutstyr er dyrt og sesongbasert. Ofte får man ikke brukt utstyret så mye som man ønsker og barn/ ungdom vokser fort fra både sko, ski og annet utstyr. Det kan derfor være veldig lurt å leie/låne framfor å kjøpe utstyr. Det er både miljøvennlig, billig og smart. Her kan du lese litt om de tre største utleieordningene  i Bergen og omegn. 

Skattkammeret

Skattkammeret er drevet av Kirkens bymisjon. Barn og unge opp til 18 år kan låne sport-og friluftsutstyr gratis, alt fra snowboard, alpint, langrenn, slalåm, skøyter, til telt og fiskestenger. For voksne vil prisen variere litt mellom de ulike utlånssentralene. 

Skattkammeret finner du i Bergen sentrum (Kong Oscars gt.) , Sveio (Flerbrukshuset) og på Voss (Vossabadet, fra påsken 2020).

For mer informasjon se Skattkammeret.

Bua

Samme ordning som Skattkammeret, med gratis leie til barn/unge og en liten sum for voksne. Utvalget kan variere i de ulike utlånsentralene. Enkelte har begrenset åpningstid, og er i hovedsak åpen på kveldstid. 

Bua finner du i Bergen på Melkeplassen og Åstvedt, Bømlo på Bremnes, Stord i Leirvik, Kvinnherad på Husnes og Fjell på Ågotnes. 

For mer informasjon se Bua.

BSI Friluft

BSI Friluft har et solid utstyrslager som er tilgjengelig for medlemmer. Her kan man låne alt fra telt og gryter, til randoneepakker og fjellski. Du finner det i Allegaten 41. 

For mer informasjon se BSI friluft.

Andre utlån/utleiesteder i Bergen og omegn

Bergen kommune - kano og sykler, sykkeltilhengere - gratis

Fløyen - kano med redningsvester - gratis 

Ado Arena  - SU-brett - kajakk - ikke gratis 

Voss - skiutleie, skibeklening - ikke gratis 

Finse 1222 - skiutstyr, sykkel, truger - ikke gratis 

Annonse

Skrevet av Linda Fongaard 6. februar 2020