– Det er det sosiale som får meg på tur

Arild Korsnes liker det sosiale fellesskapet som oppstår på turlagsturene.
Arild Korsnes liker det sosiale fellesskapet som oppstår på turlagsturene. Foto: André Marton Pedersen

Arild Korsnes har vært på rundt 15 fellesturer med Turlaget. Han liker naturopplevelsen og å ta seg ut i fjellet, men det er det sosiale som trekker mest.

Å treffe nye mennesker

– På tur treffer man folk på sitt aller beste. Det er ingen som er ute etter annet enn å ha det trivelig sammen. Det syns jeg er nydelig! smiler Arild.

Han står på togstasjonen på Mjølfjell etter helgetur med Turlaget til Grindaflethytta. Som på de fleste fellesturer var det ulike typer folk på turen.

– Noen liker å snakke veldig mye, så da blir jeg kjent med dem og hva de er opptatt av, men jeg syns det er grådig spennende med dem som ikke snakker så mye. Hva er det de har på hjertet? undrer Arild seg.

Mens noen vegrer seg for å prate med fremmede, syns Arild praten er givende.

– Den lykkefølelsen som det er når du får kontakt med et annet menneske, den er ikke avhengig av om du kjenner dette mennesket fra før. Det har jeg erfart hundrevis av ganger, derfor er jeg ikke redd for å dra på tur med fremmede, sier Arild.

Mobilfri magi

Det er særlig når man kommer et stykke inn i fjellet og mobildekningen forsvinner, magien oppstår.

– Jeg nyter at det er dårlig internett-tilgang i fjellet. Med en gang mobiltelefonen slås på med alle lydene, så mister vi så mye. Mister folk, mister blikk-kontakt, mister fokus. Eller for å snu det motsatt: Når vi er på en hytte uten dekning, så er alle innstilt på å være sammen. Vi ser hverandre.

Noen kan vegre seg for å dra på fellestur fordi de ikke kjenner noen av de andre deltagerne. Det har Arild ingen problemer med. På alle de turene han har deltatt på, har han som oftest ikke kjent til de andre deltagerne.

– Etter en kveld sammen kjenner jeg folk godt nok til at jeg trygt kan sette meg i sofaen og prate med dem.

Arild har en oppfordring til dem som vegrer seg for å dra på fellestur uten å kjenne noen.

– Prøv det!

Arild liker å leke og tulle, og han faller mye. Her prøver han å sette ny bakkerekord. – På en påsketur kalte de meg bare "gutten", selv om jeg var den eldste, ler han.
Arild liker å leke og tulle, og han faller mye. Her prøver han å sette ny bakkerekord. – På en påsketur kalte de meg bare "gutten", selv om jeg var den eldste, ler han. Foto: André Marton Pedersen

Annonse