Kvistet til Høgabu, Vending og Gullhorgabu

Kvisting fra Lid til Høgabu, 25. februar 2020.
Kvisting fra Lid til Høgabu, 25. februar 2020. Foto: Johnny Bjørge

Det er nå kvistet til Høgabu, Vending  og Gullhorgabu. 

Kvistet til Høgabu

Det ble i dag (25. februar) kvistet fra Lid til Høgabu av Turlaget. Øystese Røde Kors Hjelpekorps har tidligere kvistet vintertraséen fra Hamlagrøosen til Vending. Det er også kvistet fra Småbrekke til Gullhorgabu av Per Småbrekke og hans mannskap.

Voss Utferdslag kvister fra Torfinnsheim, over Gråsida, til Hindartveit, 7. eller 14. mars, avhengig av været. Til Kaldavass kvister de 7. mars (hvis dårlig vær 14. mars) og til Grindaflethytta kvistes det omtrent tre uker før påske.

Store snømengder på Hallingskeid

I vinterferien er det hyttevert på Hallingskeid turisthytte. Vår erfarne hyttevert Bengt Arne Johannessen sier han aldri har opplevd så mye snø ved Hallingskeid turisthytte før. På siden av hytten antar han at det har lagt seg hele 5 meter snø i høyden.

- Snøen dekker over takrennene og da jeg og turfølget ankom Hallingskeid i starten av vinterferien måtte vi grave oss ned til inngangsdøren, forteller Bengt Arne.

Det er moro med mye snø i fjellet, men det byr også på utfordringer. Bengt Arne har sine klare oppfordringer når det gjelder sikkerhet under slike forhold.

- Det er viktig når man kommer til en hytte at man graver fram flere vinduer, for dette er rømningsmuligheter i tilfelle brann, sier Bengt Arne.

Han oppfordrer også til å grave frem inngangsdøren til sikringshytten. 

- Sjekk at det går an å åpne hoveddøren, at den ikke er nediset eller nedsnødd.

Turlaget oppfordrer også dagsbesøkende om å gjøre en ekstra innsats når man kommer til en hytte som er nedsnødd om å grave frem inngangsdøren, selv om man ikke skal bruke hytten. Dette som sikkerhetstiltak for andre skigåere som kommer til hytten. 

Hyttevert Bengt Arne Johannessen ved inngangsdøren til Hallingskeid turisthytte, vinterferien 2020.
Hyttevert Bengt Arne Johannessen ved inngangsdøren til Hallingskeid turisthytte, vinterferien 2020. Foto: Jørund Raukleiv Strømsøe

Skiturer i mars

En del av skiturene våre er allerede fullbooket, men det er fortsatt ledig plass på noen. Blir du med på skitur til Kvitanosi 8. mars? 13.–15. mars arrangerer vi Ferskinghelg på Hallingskeid. Dette er en tur som passer for de med helt grunnleggende skiferdigheter og som har lyst å lære seg mer om å ferdes trygt i fjellet på vinterstid. Eller frister turen Upsete–Kaldavass-Vassfjøro 13.–15. mars? Vi arrangerer mange andre turer og kurs fremover også. Du kan ta en titt på flere turer og kurs her.

Fjellvettreglene

Når du skal ut på tur, så er det viktig å planlegge turen og ha med nødvendig utstyr. Været kan snu kjapt i fjellet, og da er det viktig å være forberedt. Her kan du lese fjellvettreglene. Vi anbefaler også å sjekke snøskredfaren på www.varsom.no. Ta hensyn til egen erfaring, form og utstyr når du skal ferdes i fjelles. 

Trenger du hjelp til turplanlegging, eller vil ha mer info eller turtips, så kom gjerne innom Tursenteret vårt i Marken. Der er det dyktige turveiledere som elsker å prate om tur og utstyr, så velkommen skal dere være.

Vinterferie i Bergen 

Byfjellstrimmen går på tur flere dager i vinterferien. Turene er gratis å være med på og du trenger ikke melde deg på. 

Sjekk ut turkalenderen for Byfjellstrimmen 2020

Aktiv til 100 og Seniorgruppen er eksempler på andre grupper som arrangerer aktiviteter og turer i nærområdet i ukedagene.

Riktig god vinterferie!

Høgabu, 25. februar 2020.
Høgabu, 25. februar 2020. Foto: Johnny Bjørge

Annonse