Nytt turlag i friluftsparadiset Tysnes

Stiftelsesmøte for Tysnes Turlag, 18. februar 2020.
Stiftelsesmøte for Tysnes Turlag, 18. februar 2020. Foto: André Marton Pedersen

Stort lokalt engasjement for Tysnes Turlag. – Nå skal vi ruste opp våre stier, sier nyvalgt styreleder.

Tirsdag 18. februar ble Tysnes Turlag formelt stiftet. Rebekka Høgestøl ble valgt som styreleder og det er et solid og engasjert styre som nå gleder seg til å drive Tysnes Turlag fremover.

– Dette er kjempegøy! Det er blitt mye større enn jeg hadde sett for meg. Jeg ville jo egentlig bare merke noen stier her på Tysnes, sier den nyvalgte styrelederen.

Stort lokalt engasjement

Rebekka forteller at det er mange som har meldt sin interesse for å jobbe dugnad i det nye turlaget på Tysnes. Over 30 personer har meldt seg som frivillig, og det er særlig å merke stier som de vil være med på.

– Det er utrolig gøy med slikt engasjement! sier Rebekka. – Vi har mange gode forslag på stier som trenger en opprustning, og vi skal snart sette oss ned sammen og lage en prioritering på hvor vi skal starte.

Nye turgrupper på Tysnes?

I tillegg til å forbedre stiene, så vil det også bli dannet nye turgrupper. Det er allerede kommet inn ønske om å starte et eget Barnas Turlag, og etterhvert kanskje både seniorgruppe og fjellsportgruppe.

– Det hadde også vært fint å få til en fast turgruppe som kan gå tur en dag i uken. Kanskje vi skal starte opp med søndagstur? sier Rebekka.

Over 100 medlemmer allerede

Det er allerede over 100 medlemmer i Tysnes Turlag, og som medlem der er man automatisk medlem i Bergen og Hordaland Turlag og Den Norske Turistforening, som ble etablert i 1868. Som medlem i Tysnes Turlag får man tilgang til egen DNT-nøkkel og over 550 DNT-hytter. I tillegg får man ekstra rabatt på turer og hytteovernattinger.

– Vi er veldig glade for få å Tysnes Turlag inn i turfamilien, sier daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag, Helene Ødven. – Tysnes er jo et lite friluftsparadis med flotte fjell og sjø på alle kanter. Her ligger det tilrette for masse aktivitet og varierte turer. Vi har en stor satsning på kystfriluftsliv fremover, og da er det jo veldig kjekt å ha Tysnes Turlag med seg på laget, sier hun.

Totalt har Bergen og Hordaland Turlag nå 16 lokallag, hvorav Sotra Øygarden Turlag og Tysnes Turlag begge har kommet til i 2020.

– Jeg synes det er stort at vi nå blir en del av Turistforeningen. Det er en flott «turfamilie» med masse energi, sier Rebekka.

Den Norske Turistforening (DNT) sitt formål har helt siden starten i 1868 vært å legge til rette for enkel ferdsel i naturen. DNT skal arbeide for et enkelt, aktivt, allsidig og naturvennlig friluftsliv og for sikring av friluftslivets natur- og kulturgrunnlag.

Er du ikke medlem i Tysnes Turlag? Bli medlem her.

Et turlag for alle

Tysnes Turlag har allerede fått utdannet flere turledere og Stord-Fitjar Turlag har sagt seg villige til å holde flere turlederkurs.

– Det setter vi stor pris på, for vi er helt avhengige av sertifiserte turledere for å kunne sette opp et godt og variert turprogram, sier Rebekka.

Men først er det styremøte, og da skal sti- og merkegruppen dannes.

– Vi skal inkludere alle innbyggerne på Tysnes, slik at flest mulig kan komme seg ut på tur og være del av lokallaget. Det er viktig for oss at alle føler seg med i Tysnes Turlag, uansett hvor de bor på øyen, avslutter Rebekka.

Se flere bilder fra Tysnes Turlag sitt stiftelsesmøte tirsdag 18. februar

Annonse