Hallingskeid nedsnødd

Kun taket av Hallingskeid turisthytte stikker opp over snøen.
Kun taket av Hallingskeid turisthytte stikker opp over snøen. Foto: Jørund Raukleiv Strømsøe

Store snømengder i fjellet og nedsnødd hytte på Hallingskeid. - Husk å grave frem vinduer som rømningsvei, oppfordrer hyttevert.

Vår erfarne hyttevert Bengt Arne Johannessen sier han aldri har opplevd så mye snø ved Hallingskeid turisthytte før. På siden av hytten antar han at det har lagt seg hele 5 meter snø i høyden. Snøen dekker over takrennene og da Bengt Arne og turfølget ankom Hallingskeid sist fredag måtte de grave seg ned til inngangsdøren.

Det er moro med mye snø i fjellet, men det byr også på utfordringer. Bengt Arne har sine klare oppfordringer når det gjelder sikkerhet under slike forhold.

- Det er viktig når man kommer til en hytte at man graver fram flere vinduer, for dette er rømningsmuligheter i tilfelle brann, sier hyttevert Bengt Arne.

Han oppfordrer også til å grave frem inngangsdøren til sikringshytten. 

- Sjekk at det går an å åpne hoveddøren, at den ikke er nediset eller nedsnødd, sier Bengt Arne.

Vi oppfordrer også dagsbesøkende om å gjøre en ekstra innsats når man kommer til en hytte som er nedsnødd om å grave frem inngangsdøren, selv om man ikke skal bruke hytten. Dette som sikkerhetstiltak for andre skigåere som kommer til hytten. 

Ellers forteller Bengt Arne at det går veldig fint på Hallingskeid. 

- Vi har det veldig flott her. Nå er vi ute og ser etter en fin og trygg skavl hvor vi kan grave en snøhule. Det er god plass til flere her på

Hallingskeid og senere i uken er det meldt godt vær, så det er bare å komme, oppfordrer Bengt Arne.

- Det er rikelig med snø å kose seg i!

Hyttevert Bengt Arne Johannessen på Hallingskeid turisthytte.
Hyttevert Bengt Arne Johannessen på Hallingskeid turisthytte. Foto: Jørund Raukleiv Strømsøe

Annonse