Imponerende vekst i frivillighet i Turlaget

Styreleder i Stord-Fitjar Turlag, Gerda Øen, har mange flotte dugnadsfolk med seg på ulike oppdrag. Her på Stovegolvet.
Styreleder i Stord-Fitjar Turlag, Gerda Øen, har mange flotte dugnadsfolk med seg på ulike oppdrag. Her på Stovegolvet. Foto: André Marton Pedersen

Hele 107 847 dugnadstimer ble utført i Bergen og Hordaland Turlag i 2019!

Økning på 5,4 årsverk

Det har vært utført en betydelig innsats med frivillig arbeid i Bergen og Hordaland Turlag også i 2019. Hele 107 847 timer (98 349 timer i 2018) er statistikkført som frivillig arbeid i fjor. Det er det samme som 61,6 årsverk! Sammenlignet med fjoråret er dette en økning i dugnadstimer på hele 5,4 årsverk. 

Helene Ødven, daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag, er veldig stolt og glad for at dugnadsinnsatsen er så høy i Turlaget.

- Friluftsliv er kultur og tradisjon for nordmenn. Vi er så stolte av den vakre naturen vår og liker å komme oss ut på tur. Mange er opptatt av å holde tradisjonene i hevd og bidra til å glede andre med å jobbe dugnad for Turlaget. Det er utrolig mye glede i nettopp det å jobbe dugnad, det å være sammen, være betydningsfull og få utrette noe for samfunnet og andre mennesker. Vi pleier å si at det er mye folkehelse i dugnadsarbeid, sier Helene Ødven.

Det er mange som finner glede i å lære andre om friluftslivets gleder og legge til rette for at alle skal komme seg ut på tur. Helene Ødven, daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag

Flere turgrupper og sertifiserte turledere

Det er turledertimer som er gått mest opp sammen med styre- og komitearbeid. Disse har gått opp henholdsvis 10 048 timer (5,7 årsverk) og 6 469 timer (3,7 årsverk).

- Det som er spesielt er at tallet på dugnadstimer øker så mye; i år er det rekord med en økning fra i fjor på 10 prosent! På de siste fem årene har vi hatt en økning i dugnadsinnsats i Turlaget på 42 prosent! forteller Helene.

Helene tror at noe av grunnen til den økte frivilligheten er at det er dannet flere nye Turboklubber i Bergen og hos lokallag og det er dannet flere ulike turgrupper, som f.eks seniorgruppe og Aktiv til 100. Hun peker videre på at det er blitt utdannet flere grunnleggende turledere og sommerturledere og med flere aktive turledere har Turlaget kunnet utvide tilbudet sitt enda mer og fått flere folk ut på tur.

Helene Ødven benytter anledningen til å rette en stor takk til alle de frivillige i Turlaget.

- Tusen takk for innsatsen i året som har gått. Dere er rett og slett fantastiske, så entusiastiske, så blide og så arbeidsvillige. Dere gleder veldig mange folk. Vi tilsette er utrolig ydmyke og takknemlige for å få jobbe sammen og for dere! avslutter Helene.

De frivillige i Bergen og Hordaland Turlag får 30% rabatt*på veiledende pris i Tursenteret i Marken, og 2 gratis overnattinger på Turlagets hytter per år. De får også dekket sine utgifter når de jobber som frivillig og tilbud om DNT-klær fra Bergans, Devold og Viking til sterkt rabatterte priser. De kan også delta på egne turer og arrangement bare for frivillige i Turlaget. 
Frivillige gjør dugnad på Selhamar.
Frivillige gjør dugnad på Selhamar. Foto: André Marton Pedersen

Annonse