Rekordsalg på 7-fjellsturen

Prosjektleder for 7-fjellsturen, Sabine Koch, tror 7-fjellsturen blir utsolgt i år.
Prosjektleder for 7-fjellsturen, Sabine Koch, tror 7-fjellsturen blir utsolgt i år. Foto: André Marton Pedersen

Startkortene til 7-fjellsturen revet bort - Turlaget måtte stanse kampanje. 

Aldri før har så mange startkort til 7-fjellsturen blitt solgt så tidlig. Nærmere 3000 startkort er revet bort. På samme tid i fjor var tallet 939.

– Vi hadde en førjulskampanje hvor vi solgte startkort til kun 200 kroner. 1000 starkort var holdt av til denne kampanjen, men da vi nådde 1100 solgte måtte vi stoppe før kampanjeslutt, sier Sabine Koch, prosjektleder for 7-fjellsturen.

Målet med kampanjen var å få 7-fjellstursalget i gang tidlig og gi folk mulighet til å gi startkort til 7-fjellsturen i julegave til en lav pris. 

Vi vil ha flest mulig folk ut på tur og 7-fjellsturen er den perfekte anledning for en strålende turopplevelse med hele familien. Sabine Koch, prosjektleder 7-fjellsturen

3/4/7-fjellsturen ikke utsolgt - ennå

Maks deltagerantall er på 9000 personer. I fjor gikk 6625 personer over 3, 4 eller 7 fjell.

– Vi er ikke utsolgt ennå, men vi tror at vi blir utsolgt i år, siden forhåndssalget er så sterkt, sier Koch.

Årets 7- fjellstur er søndag 31. mai som er 1. pinsedag. Det tror Koch er en fordel.

– Mandagen er en fridag og da kan man hvile ut slitne, såre 7-fjellsbein. Kanskje denne fridagen gir en ekstra motivasjon til å gå 7 fjell istedenfor 4?

Hun tror også at mange som bor ulike steder i landet og utenlands bruker langhelgen til å komme hjem til Bergen, besøke familie, venner og selvsagt gå 7-fjellsturen.

– Kjøp startkort nå. Det blir dyrere når det nærmer seg arrangementsdagen. Og er det utsolgt, så er det utsolgt. Vi kan ikke øke deltagerantallet ytterligere, sier Koch.

Vi trenger mange frivillige til å skape den folkfesten bergenserne fortjener. Sabine Koch, prosjektleder 7-fjellsturen

Trenger frivillige

Til å avvikle et så stort arrangement trengs rundt 150 frivillige. Koch håper det er mange som vil bli med å skape folkefest i byfjellene siste søndag i mai.

– Vi trenger blide morgenfugler til opprigg på Gravdal og tidlig-vakter på klippeposter på de ulike fjellene. Vi trenger også saftverter, folke til å merke traséen i forkant, gå i baktroppen og ikke minst trenger vi lekne folk som vil være maskoten Turbo og leke og tøyse med barna. Det trengs også folk til å dele ut t-skjorter til slitne, men stolte deltagere som kommer i mål i Marken., sier Koch. 

Er du interessert i å være frivillig kan du lese mer om oppgavene og melde deg her.

Men på spørsmål om hva som blir årets farge på 7-fjells t-skjorten blir prosjektlederen hemmelighetsfull.

– Vi får ofte det spørsmålet, smiler hun lurt. – Men jeg kan røpe såpass at det blir en fin farge!

Turlaget takker sine samarbeidspartnere på 7-fjellsturen.

Annonse