Turlaget forlenger den nasjonale dugnaden

Foto: André Marton Pedersen

Vi avlyser alle våre turer og aktiviteter frem til 1. mai. Hyttene er kun tilgjengelige ved nød.  

Vi i Bergen og Hordaland Turlag vil bidra der vi kan i den nasjonale dugnaden for å begrense smitten og verne de svakeste. Vi har dermed bestemt å avlyse alle turer, kurs, møter og arrangementer frem til 1. mai. Før gjaldt denne avlysningen kun frem til 13. april, nå er det altså ingen aktiviteter frem til 1. mai. Alle som har meldt seg på turer og kurs i det aktuelle tidsrommet, inkludert turledere, har blitt eller vil bli kontaktet direkte.

Turprogrammet vårt etter 1. mai er åpent for påmelding.

Utsett hytteturen 

Hyttene er åpne for å sikre ly til de som alt er i vinterfjellet, men vi fraråder hyttebesøk og lengre turer i perioden fremover. Betjente hytter, altså hytter med betjening og matservering, vil kun holde åpent som selvbetjeningskvarter, altså uten ansatte, men med mulighet for å finne matlager. Ved de betjente hyttene som ikke har mulighet for selvbetjeningskvarter vil det være et minimum av bemanning for å ivareta sikkerheten for de som eventuelt er ute.  

Vinterfjellet har tidvis krevende forhold og væromslagene kan komme brått. Hyttene våre står der som en trygghet for de som alt er på tur og som trenger ly.

Tursenteret har åpnet

Tursenteret i Marken har åpent: man-fre 10-16 og lør 10-15. Vi besvarer e-poster, telefoner og henvendelser i sosiale medier man-fre 10-16. Dere kan kontakte oss på e-post: bht@dnt.no eller telefon: 55 33 58 10. 

Store arrangement

Det er fortsatt lenge til 31. mai når 7-fjellsturen er planlagt holdt. Vi vil holde dere oppdatert om hva som skjer med 7-fjellsturen via vår nettside og sosiale medier. Angående andre store arrangementer vil vi gjøre fortløpende vurderinger sammen med aktuelle lokallag. OPPTUR for alle åttendeklassinger vil avklares snarlig. Årsmøtet til Bergen og Hordaland Turlag 1. april er avlyst.

Nå er det nærtur som gjelder

Ta middagen med deg ut i hagen, skogen, parken eller stranden. Tenn bål, lag pinnebrød, bo en natt i hengekøye eller gå en sti du aldri tidligere har gått.   

Gå gjerne til et turmål med turpostkasse, men vent med å skrive deg inn i boken. Last heller ned vår digitale turpostkasse SjekkUT. Her kan du sjekke inn på turmål digitalt, hele døgnet. Appen er gratis. Du finner tusenvis av nærturer på UT.no.

4 råd til deg som skal ut på tur i nærmiljøet

  • Kjenn på egen form før du legger ut på tur. Er du ikke i slag, bli hjemme slik at du unngår å eventuelt smitte andre. 
  • God håndhygiene. Vask hendene ofte og grundig med såpe og lunkent vann, spesielt når du har vært ute blant folk. Alkoholbasert hånddesinfeksjon, f.eks. Antibac, brukes hvis håndvask ikke er mulig. 
  • God hostehygiene. Host i papirtørkle som kastes straks etter bruk etterfulgt av håndvask, eller hoste/nyse i albuekroken dersom du ikke har papirtørkle tilgjengelig.
  • Hold avstand (minst 1 meter) til andre personer.

Vi vil ellers minne om å følge Fjellvettreglene når du skal ut på tur.

Din støtte betyr mye 

For å sikre et godt tilbud når dette er over, trenger vi mer enn noen gang at alle som har glede av Bergen og Hordaland Turlag sitt tilbud viderefører sitt medlemskap hos oss. Til de som har et hjerte for naturen og som ikke er medlem utgjør deres medlemskap en stor forskjell og det bidrar til at vi kan overleve DNTs 152 år lange historie og fortsette med å tilrettelegge norsk natur for alle.

Annonse