Kjære alle turglade vestlendinger

Helene Ødven, daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag, på tur til Tellavikfjellet.
Helene Ødven, daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag, på tur til Tellavikfjellet.

Her er en varm hilsen fra oss i Turlaget i en uvirkelig tid.

Vi skulle planlagt sommerens turer og kurs. Vi skulle meldt fra om strålende forhold i fjellet og åpne turlagshytter. Vi skulle jobbet intenst med 7-fjellsturen. Istedet har vi stengt våre hytter for besøk, avlyst alle våre aktiviteter frem til mai, og satt full stopp for nesten all vår drift. For oss - som så mange andre - føles verden litt opp ned disse uvirkelige tider.

Vi i Bergen og Hordaland Turlag har også fått smake på koronavirusets samfunnsmessige konsekvenser. Store deler av administrasjonen er nå enten 100% eller delvis permittert. Vi har nedbemannet primært pga bortfall av oppgaver som følge av redusert drift. Tursenteret holder fysisk stengt. Det er nå kun det mest nødvendige arbeidet som blir gjennomført, men vi jobber for, og håper på, å kunne komme tilbake i full drift så snart som mulig. Våre frivillige som hadde gledet seg til å lede fellesturer i fjellet, sitter nå hjemme. Våre dugnadsarbeidere som skulle jobbet for å gjøre hyttene klare for sommeren sitter hjemme. Våre tillitsvalgte i lokallagene som skulle arrangert turer og kurs sitter nå hjemme. Vi er alle utålmodige på å vinne tilbake hverdagen. Vi gleder oss enormt til å kunne få åpne hyttene våre, ønske velkommen til fjells og til sjøs, og invitere dere på tur, kurs og arrangementer.

Bruk den nærmeste tiden til å ta vare på deg selv og dine venner og familie. Ta en telefon til en du er glad i, men ikke snakker så ofte med. Å gjøre noe for andre, gjør noe for deg. Finn frem til de enkle gjøremålene som gir glede og trygghet. Bruk nærmiljøet for alt det er verdt. Sosialmedisineren Per Fuggeli sa at naturen er vårt største apotek. Å få seg en luftetur, helst hver dag, gjør godt for kropp og sjel. Sjekk ut nye turmål og les deg opp på nærmiljøtips på ut.no. Vi kommer også til å lansere et eget turpostprogram i Bergen om ikke lenge, det er bare å glede seg.

Sammen skal vi komme gjennom dette. Bergen og Hordaland Turlag har vært ute i hardt vær før, men med god orienteringssans og kloke beslutninger har vi alltid funnet frem til tross for storm i kastene og uklar sikt. Vi har bestått i 130 år og denne krisen skal ikke sette en stopper for oss.

Nå er du og ditt medlemskap viktigere enn noensinne. Det er din støtte som gjør at vi kan komme gjennom denne krisen så godt som mulig. Vi håper du holder på medlemskapet ditt hos oss, og at du som ennå ikke er medlem blir det. Det betyr mye. En annen måte å støtte oss er å bli med oss på turer og kurs når vi igjen åpner opp for det. Vi kan da garantere innbydende og rene turlagshytter, nymalte t´er på stiene og et knallbra turprogram med dyktige og inspirerende turledere! Enn så lenge, god tur i nærmiljøet!

Annonse