8 hytter åpen for booking

Hallingskeid turisthytte er nå åpnet for booking.
Hallingskeid turisthytte er nå åpnet for booking. Foto: André Marton Pedersen

Endelig kan vi åpne opp 8 av våre hytter! Flere hytter vil bli åpnet i nær fremtid.

Disse hyttene er nå åpnet for booking: Hallingskeid, Kalvedalshytta, Gullhorgabu, Vending, Træet gårdBT-hytten, Høgabu og Alexander Grieghytten.

Sengeplass på hyttene booker du på ut.no.

  Regler for hyttebesøk

  Det er viktig at du følger disse retningslinjene når du skal besøke en turlagshytte.

  • Om du har symptomer på COVID-19 skal du ikke besøke en DNT-hytte. Dette gjelder også milde symptomer. Les: Sjekkliste før du legger ut på tur.

  • Flere grupper kan booke og bo på hytten samtidig. Av smittevernomsyn har vi åpnet for booking av ca 50% av hyttens kapasitet.

  • Du må forhåndsbooke sengeplass på hytten. Dropin, dagsbesøk og toalettbesøk på selv- og ubetjente hytter er ikke tillatt.             
  • Det er viktig god hånd- og hostehygiene.

  • Alle bør holde en fysisk avstand på minst 1 meter mellom hverandre. Dette gjelder ikke for personer som lever sammen til vanlig. Hold avstand - bruk hele hytten.

  • Planlegg håndhygienetiltak ute og på tur. Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon. Ha med deg egne søppelposer og ta med deg søppel hjem. Bor du på en selvbetjent hytte med matlager – ta på det du skal ha selv, ikke noe annet. 

  • Gjestene vasker etter seg før de forlater hytten. Slik vasker du ut hytten.

  • Ta med eget sengesett, lakenpose eller sovepose (inkludert putetrekk).

  • Overnatting på sovesal er mulig, men da med minst 1 meter avstand.

  Spørsmål og svar

  Hva blir annerledes på hyttene?  

  Frem til nå har vi sagt at det alltid er plass på hyttene og at ingen ble avvist. Slik blir det ikke i år. Alle som skal bo på hyttene våre må bestille i forkant. På selv- og ubetjente hytter er det ikke mulighet for drop-in, dagsbesøk eller å låne do om man er på tur i området rundt hytten.  

  Er det trygt å bo på turlagshyttene?  

  Med alle tiltakene vi nå iverksetter, så er smittefaren liten. Vi åpner forsiktig opp etter nøye vurdering internt og i samråd med smittevernmyndighetene. Alle hytter har systematisk tilsyn/vask fra andre enn gjestene minst hver 14. dag, eller for hver 50. besøkende basert på bestilte overnattinger. Det blir hengt opp informasjon til besøkende på hyttene. På selv og ubetjente hytter vil det til enhver tid være håndsprit og vaskemidler tilgjengelig. 

  Fylles hyttene opp av enkeltpersoner eller bestiller man hele hytten?  

  Vi har åpnet hyttene opp med for booking av ca 50% av sengekapasiteten pga smittevernomsyn. Et reisefølge består av maksimalt 20 personer. Om du har booket seng på hovedhytten kan du sove på sikringshytten om det er det beste av smittevernomsyn, men husk at personer med hund har førsterett på å bo i sikringshytten, siden det er hundebur der.

  Hva må jeg ta med utover det jeg vanligvis har i sekken?  

  Planlegg håndhygienetiltak ute og på tur. Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon. Ha med deg egne søppelposer. Bor du på en selvbetjent hytte med matlager – ta kun på det du skal ha selv, ikke noe annet.  

  Hva med sikkerheten til de som kommer sent på kveld? 

  Vi tror mange alt har fått med seg at vi stengte ned all vår virksomhet i midten av mars, i likhet med resten av samfunnet. Norges største turportal UT.no har hatt rødvarsel og tydelig signalisert at det er unntakstilstand også i friluftslivet. Meldingene vi har fått fra turområder og hytter, vitner også om at har vært lite folk ved hyttene våre. Vi vil gjøre det vi kan for å informere i forkant slik at det ikke er tvil om hva som gjelder. De som likevel legger ut på tur uten å bestille plass på hyttene våre, må ta ansvar for å ha med seg telt. 

  Hva gjør jeg om jeg blir syk på hytten?  

  Dersom man er på en betjent hytte, må man isoleres på eget rom for å unngå kontakt med andre. Måltider tilrettelegges på rommet, og fellesrom kan ikke benyttes. Munnbind benyttes hvis det er tilgjengelig og man må forlate rommet. Dette reduserer faren for å overføre smitte til andre. Vedkommende må reise hjem så fort det lar seg gjøre. Det er ellers oppslag med retningslinjer på hyttene om hva en skal gjøre om en blir syk. 

  Er det lov med telt utenfor hytten? 

  Det er ikke lov å telte utenfor en selv- og ubetjent hytte, disse er forbeholdt de som har booket hytten. Sett opp teltet i forsvarlig avstand fra hytten og ikke gå inn i hytten eller bruk toalettene. 

  Hvis du lurer på noe annet angående ditt hyttebesøk, så kontakt Tursenteret i Marken, tlf: 55 33 58 10. E-post: bht@dnt.no.

  Ditt medlemskap betyr mye

  Et medlemskap i Bergen og Hordaland Turlag har aldri vært mer verdt. Det går med på å sikre at hytte og rutetilbudet står der klart til bruk når vi har kommet oss igjennom disse utfordrende tidene.​​​​​​​ DNT har 550 hytter og over 22 000 km med merket sti over hele landet. Det er nok av plass, bare man tør å prøve ut noen nye områder. 

  Annonse