Klatrekurs og brekurs i sommer

Brekurs på Nigardsbreen
Brekurs på Nigardsbreen Foto: Sverre Myklebust, Berit Reppen Lorentzen, Per Tore Meier

I sommer har vi et klatrekurs som går over en hel uke i Uskedalen i Kvinnherad. Vi tilbyr forskjellige helgekurs i sportsklatring og klatrekurs på naturlige sikringer. Vår populære brekurs finner sted på Fonnabu i slutten av juli. Her får du oppleve flotte Folgefonna og gå på brevandring og prøve deg på isklatring i brefallet. Hva med å legge en uke av ferien til Vestlandet og lære deg klatring og trygg breferdsel.

Ledige klatrekurs

Ukesklatrekurs i Kvinnherad og Uskedalen 29.juni-5.juli

Sett av en uke av sommerferien din og bli med våre klatreinstruktører på kurs i fjellklatring. Vi bruker Eikedalen og Uskedalen i Kvinnherad som kursområde, og garanterer spennende opplevelser i flotte Vestlandsfjell. Lær håndverket som skal til for å kunne nyte bratte gleder!

Innføringskurs i klatring 8.-9.august 

Bli med på en innføring i utendørs sportsklatring og lær bevegelsesteknikk, sikringsteknikk og rutiner for klatring på boltede ruter. Dette er kurset for deg som aldri har klatret før, eller deg som har litt erfaring fra innevegg, men har lyst å lære å klatre trygt utendørs.

Andre datoer er 12.-13.september

Instruktørkurs klatring 13.-14.juni 

NF-godkjent instruktørkurs i sportsklatring for deg som allerede er klatreleder inne, har god erfaring med sportklatring på utendørs klatreklipper og ønsker å kunne jobbe som instruktør på nybegynner klatrekurs utendørs. Søknadsfrist 1.juni. 

Metodekurs klatring 25.-28.juni

Metodekurs klatring er første kurs du må delta på dersom du ønsker å utdanne deg til klatreinstruktør for å instruere i naturlig sikret klatring. Dette kurset går over fire dager, og klatreklippene på Sotra utenfor Bergen brukes som kursarena. 

Brekurs

Videregående brekurs på Nigardsbreen 25.-28.juni

Dette kurset passer for deg som allerede har kunnskap om brevandring og/eller klatring og ønsker å lære enda mer om vandring og klatring i blåis og på snødekket bre. I løpet av en innholdsrik langhelg frisker vi opp basiskunnskapen og jobber videre med mer avanserte temaer innen breredning og brevandring.

Brekurs for ungdom og voksne på Fonnabu 27.juli - 2.august 

Kurset vil ha base på Turlaget sin selvbetjente hytte Fonnabu som ligger 1449 moh, midt i hjertet av Folgefonna nasjonalpark. Du vil oppleve et sosialt og lærerikt kurs i storslagne omgivelser. Du får øve redning fra bresprekk, forsering av bratte snøbakker, oppbremsing i bratt snø med og uten isøks. Du får prøve rapell, isklatring og gange i utfordrende blåis.

​​​​​​​
HER FÅR DU FULL OVERSIKT OVER VÅRE KLATREKURS

Klatrekurs - innføringskurs i utendørsklatring. Uteveggen, Øygarden
Klatrekurs - innføringskurs i utendørsklatring. Uteveggen, Øygarden Foto: Håvar Opstad Sæbø

Annonse

Skrevet av Silje Valla 25. mai 2020