Nå er turlagsaktivitetene i gang!

Tur til Oksen fra Tjoflot i Hardanger, august 2019.
Tur til Oksen fra Tjoflot i Hardanger, august 2019. Foto: André Marton Pedersen

Endelig - nå er alle aktivitetene i gang!

Godt å være i gang igjen med turer og kurs

Nå er alle gruppene er i gang igjen med turer, kurs og aktiviteter, smiler en strålende fornøyd aktivitetsleder i Bergen og Hordaland Turlag, Birgithe S. Roald.

– Fjellsportgruppen, Barnas Turlag, Seniorgruppen, Byfjellstrimmen og DNT ung er nå i gang med sitt turprogram og det er supert! I tillegg har de fleste av våre lokallag startet opp sine turer. Kontakt ditt lokallag for mer informasjon om hvilke turer og aktiviteter de har satt i gang, sier Roald.

Trygt å gå på tur med Turlaget

Roald er veldig glad for at nesten alle aktiviteter endelig kan gjennomføres, men selvsagt krever gjennomføringen gode smitteverntiltak. Alle deltagere må medbringe nødvendig personlig utstyr, inkludert antibac. 

– De som blir med oss på tur må huske å holde minst 1 meters avstand til andre turdeltagere, de må ha god håndhygiene, og hvis de er syke må de selvsagt holde seg hjemme, minner Roald på.

Klemming og håndhilsing er fortsatt ikke lov. Man kan dele på utstyr, men da må god håndhygiene før og etter bruk utføres. Ellers går turene på samme måte som før, men all deltagelse krever påmelding.

DNT har jobbet frem en egen smittevernplan basert på myndighetenes retningslinjer innenfor dette feltet. I tillegg har alle turledere i DNT gjennomført et eget smittevernkurs. Alle deltakere må registreres med navn og kontaktinformasjon, slik at vi kan gjennomføre rask smittesporing om det skulle bli nødvendig.

Se turkalenderen for fellesturer og kurs

– Hvis du vil bli med oss på tur, så gå inn på turkalenderen på vår nettside. Der kan du lese mer om turene og melde deg på, sier Roald.

Alle turlagshyttene er åpen for booking med redusert overnattingskapasitet i sommer, og trolig blir det masse folk på hyttene fremover. I den forbindelse har Roald et godt tips.

– Vil du på en av hyttene våre i sommer vil jeg anbefale folk å melde seg på en av våre fellesturer, for vi har allerede reservert plass på hyttene som trolig vil være fullbooket i sommer.

Nå kan du booke sengeplass på turlagshyttene

For de som ønsker å utforske nærområdet i sommer tipser Roald om Bergenstrimmen, TiTur og UT.no.

– Sjekk ut våre ulike turpostprogram, der finnes turer for enhver smak. Vi jobber også mye med nærmiljøturer på ut.no, så der vil du også finne mange gode turtips i nærheten av der du er. God tur! avslutter Roald.

Annonse