Aktiv til 100 på sin første tur

Aktiv til 100 på tur til Åsebu på Fløyen. Første tur siden tilbudet ble stengt i midten av mars 2020 pga korona.
Aktiv til 100 på tur til Åsebu på Fløyen. Første tur siden tilbudet ble stengt i midten av mars 2020 pga korona. Foto: André Marton Pedersen

Denne uken startet turgruppen Aktiv til 100 opp sitt tilbud igjen.

– Avstand, nå må dere huske avstand, sier turleder Randi-Karin Ritland Brommeland til de 18 fremmøtte turdeltagerne på Aktiv til 100. De er på Fløyen og skal gå til Skomakerdiket og videre til Åsebu for å spise nisten sin der. Denne turen er den første turen Aktiv til 100 har hatt siden Turlaget måtte stenge turtilbudet sitt for over to måneder siden på grunn av Covid-19.

– Det er mange som har ringt og spurt når vi skulle starte opp igjen, så det er godt vi kom i gang nå, sier turleder Randi-Karin.

Med på turen er Ingebjørg Vågen Ulset. 

– Jeg er veldig glad i å gå i naturen og på fjellet, og det er godt å gå på tur sammen med noen, sier hun.

For henne er det sosiale det viktigste. De to siste månedene har hun gått på tur sammen med en venninne, men når Aktiv til 100 er startet igjen ville de begge bli med her.

– Det er veldig gøy å se alle sammen igjen. Det er godt å gå sammen med noen og det er veldig sosialt her, sier hun.

Tar hensyn til alle

Etter en titt på nye Skomakerstuen setter turleder Randi-Karin retning mot Åsebu som de ofte går innom.

Det er mange som bor alene, og da er det fint å treffes her, sier Randi-Karin og forteller videre at det er mange som har funnet venner gjennom Aktiv til 100-turene.

En av de er Bjørg Torsvik. Gjennom årene hun har vært med i Aktiv til 100 har hun fått flere venner. 

– De er dessverre ikke helt friske nå, men når de blir det, så kommer de også til å bli med fremover, sier Bjørg.

Hun har lyst å være aktiv, det hjelper på helsen.

– Jeg kjenner meg mye sterkere i beina, selv om jeg sliter litt med pusten når jeg går opp bakkene. Det er deilig å komme seg ut igjen i terrenget, men vi må jo holde avstand, sier Bjørg.

Turleder Randi-Karin er opptatt av at alle skal få bli med uansett form i Aktiv til 100. 

– Vi tar hensyn til alle som er med oss på tur. Noen sliter med pusten, andre med noe annet, så vi har rolige turer på et par timer. Vi venter på alle.

Hun ønsker alle hjertelig velkommen med på tur fremover. Turene er gratis å være med på og alle er velkommen.

De som blir med Aktiv til 100 på tur må huske å holde minst 1 meters avstand til andre turdeltagere, de må ha god håndhygiene, og hvis de er syke må de selvsagt holde seg hjemme. Klemming og håndhilsing er fortsatt ikke lov. Man kan dele på utstyr, men da må god håndhygiene før og etter bruk utføres. Ellers går turene på samme måte som før, men all deltagelse krever påmelding. Alle deltagere må medbringe nødvendig personlig utstyr, inkludert antibac. 

Se bildekavalkade fra Aktiv til 100 sin første tur etter koronastengingen

Annonse