DNT fjellsport Bergen ønsker deg velkommen med på tur

Brekurs på Fonnabu 30.juli-5.august 2018 med DNT fjellsport Bergen
Brekurs på Fonnabu 30.juli-5.august 2018 med DNT fjellsport Bergen Foto: Snorre Jablonski

DNT fjellsport Bergen er igjen klare for å ta deg med på tur. Enten det er en helgetur, kurs, en hverdagstur eller ukentlig klatring. 

Hverdagsturer 

Hverdagstur arrangeres hver tirsdag i bynære områder. Hverdagsturene vil bli annonsert på vår facebookside og på nettsiden. Vi krever nå påmelding på disse turene i henhold til smittevern. 

Ukentlig klatring 

Ukentlig klatring arrangeres hver onsdag i sesong på bynære klatrefelt. Ukentlig klatring vil bli annonsert på vår facebookside og på nettsiden. Det blir også påmelding via nettsiden her i henhold til smittevern. 

Turer fremover

Klatresamling i Eksingedalen 5.-7.juni 

Vi slår leir øverst i Eksingedalen og klatrer tradisjonelt på Hjellaberget. Det ventes fin svaklatring, beskrevet som mer seriøst enn Liafjell men mindre seriøst enn Uskedalen. Deltakere må ha erfaring i kileklatring og stiller med eget utstyr. 

Langtur Myrdal - Osaskavlen - Vossaskavlen - Myrdal/Finse 7.juni

Turen er lagt opp for bruk av toppturutstyr eller fjellski. Total lengde ca 22km, stigning 2500m. Turen går i moderat fjellsport tempo, med korte pauser.

Klatre- og fjellsportsamling Uskedalen 12.-14.juni  

Samling i Uskedalen for klatrere og de som bare vil utforske fjellene i området til fots. Uskedalen i Kvinnherad byr på alt fra korte til lange, alt fra lette til vanskelige klatreruter på bombefast granitt. Vi bruker helgen til å utforske veggene i Uskedalen i nasjonalromantiske omgivelser i Kvinnherad.

Klatresamling på Kårstø 19.-21.juni

På Haugalandet utenfor Haugesund ligger Kårstø. På Kårstø finnes et klatrefelt som av mange regnes som et av norges flotteste og mest idyllisk beliggende felt for sportsklatring. Feltet har over 70 ruter som alle er boreboltsikrede. Graderingene varierer fra 4+ til 8+ og er opptil 20m høye.

Klatre- og padlesamling på Sotra 26.-28.juni 

Denne helgen samler vi klatre- og padleinteresserte til en aktiv og sosial samling i det vakre øyriket vest for Sotra. Syltøy i Fjell kommune er et fint utsettingssted for padleturer; her har vi et hav av muligheter!

Løp lett med flotte vyer 3.-5.juli

Denne helgen tilbyr vi lange løpeturer i Stølsheimen med flotte vyer. Pakk lett å bli med på en litt annerledes vri av hytte-til-hytte, gjennom å bevege oss raskt med løpesko og løpesekk/vest. Når vi kommer fram til hyttene er det mulighet for både bad og avslapping i hytteveggen eller inne framfor peisen.  

Se flere turer i sommer her

Klatre- og brekurs

DNT fjellsport Bergen arrangerer også ulike klatre- og brekurs. Se ledige kurs i artikkel her


Instruktørkurs sportsklatring 10.-12.mai 2019
Instruktørkurs sportsklatring 10.-12.mai 2019 Foto: Tor Berge

Annonse

Skrevet av Silje Valla 25. mai 2020