Bli med på Sommerleir!

Foto: Hild Fjermestad Aase

Bli med på en av våre sommerleirer! Vi arrangerer flere  Friluftsskoler for barn i alderen 10-13 år. 

I år har vi satt opp sommerleirer på Garnes, Tennebekk, Vollane og ved Arboretet i Bergen, Herdla på Askøy, Husavatnet på Osterøy, Bjørkheim i Samnanger, Agnavika i Vaksdal, Vikjo i Kvinnherad og i på Håøy i Alver kommune.

Aktiviteter på friluftsskolene
Det blir mange spennende og kjekke aktiviteter på friluftsskolene våre i sommer. Kajakkpadling og masse bading og utelek, noen skal på gårdbesøk, andre skal utforske bunkerser. Hvis været blir fint, så vil vi også overnatte utendørs i hengekøyer, telt eller lavvo. I tillegg så vil vi gi barna grunnleggende opplæring i orientering med kart og kompass og innsikt i allemansretten og sporløs ferdsel og det å sette opp en leir. Det blir selvfølgelig lagt opp til spennende turer og utflukter.  Her er en oversikt over alle Friluftsskolene våre i 2002

Friluftsliv er spennende og allsidig!

Friluftsliv er allsidig og det er alt ifra kjedelig! På Herdla og Håøy i Alver kommune tar vi med oss hodelykter og utforsker huler og bunkerser fra krigen. På Garnes besøker vi gård og hilser på dyr. Vi besøker også gårdslivet på Vollane og på Bjørkheim i Samnanger kommune . På Osterøy skal vi høste grønnsaker for å så lage deilig mat av helt ferske råvarer. I Kvinnherad besøker vi Steinparken og spiser lunsj i hengekøyer. I Tennebekken går ekspedisjonen til Strutsefarmen en av dagene og i Agnavika besøker vi den flotte dagturhytta Fjordsyn og finner de flotte trærne i den fantastiske urskogen hvor en kan gjemme seg inni! Ellers kan vi lokke med action og moro i vannet med dyktig instruktør fra Riise Friluftsliv, det nesten kan garanteres at alle vil digge kajakkpadling etter dette! 

Foto: Hild Fjermestad Aase

Dyktige leirledere med kompetanse

Vi er stolte over å ha fått ansatt så mange flinke og positive leirledere til våre sommerleirer. Vi har høy fokus på sikkerhet og alle leirledere skal ha gjennomført grunnleggende førstehjelpskurs. De som er ansvarlig for badeaktivitet har også godkjent livredningskurs i vann. Alle fremviser politiattest. Alle barna skal føle at de blir sett og med 25 deltakere pr. leir har vi fem ledere og det kan være lett å dele opp i mindre grupper ved behov og det er god kontroll på daltakerne til enhver tid. Det viktigste på våre Friluftsskoler er at barna har det kjekt og at de vil sitte igjen med fine sommerminner. Blir du med?

Foto: Hild Fjermestad Aase
Friluftsskole 2020, Håøya, Flatøy
Friluftsskole 2020, Håøya, Flatøy Foto: Hild Fjermestad Aase

*Er ditt barn påmeld friluftsskole i Bergen og har du betalt? Du får refundert beløpet innen kort tid.

Annonse

Skrevet av Hild Fjermestad Aase 10. mai 2022