Lurt å booke plass på turlagshyttene nå

Skitur til Gullhorgabu.
Skitur til Gullhorgabu. Foto: Torill Refsdal Aase

Mange vil overnatte på turlagshyttene i sommer - noen hytter er nesten fullbooket ut august.

Einar Sæther, leder for Tursenteret i Bergen, er i full sving med å svare på henvendelser fra folk som vil på hyttetur i sommer.

– Dette er veldig gøy! Det er mange som vil oppleve den norske fjellheimen i sommer. For å sikre deg plass, så er det viktig å booke seng allerede nå, selv om du ikke skal dra på turen før senere i sommer. På Kiellandbu og Skåla for eksempel er det allerede nesten fullbooket ut august, sier Sæther.

Han forteller at Træet gård på Osterøy og Kalvedalshytta i Nordhordland er populære i helgene akkurat nå. 

– Det er fordi det er ikke snø der, og derfor er de hyttene tilgjengelige for mange. Det er også en del folk i Bergsdalen, fortsetter Sæther.

Tursenteret i Marken får også mange henvendelser fra folk som vil gå Hardangervidda i sommer.

Stavali er en av våre populære hytter på Vestvidda. Der ser vi mange bookinger har tikket inn i det siste, sier Sæther.

Stavali ligger flott til en dagstur fra Kinsarvik og fra hytten kan du gå videre inn på Vestvidda med rike fiskevann og Hårteigen i sikte.

Bo på en hytte i flere dager

Inntil videre er dagsbesøk og drop-in ikke lov på hyttene. Alle som vil til en turlagshytte må booke på forhånd. I tillegg må gjestene sette seg inn i gjeldende retningslinjer for hyttebesøk og folk må oppdatere seg og følge gjeldende smittevernhensyn. Husk også at det er mye snø i fjellet. Flere steder er nok ikke snøen helt vekke før langt ut i juli.

– Jeg kan ikke huske at det er blitt booket så mye før. Det er på grunn av korona og at alle skal ha norgesferie i år, sier Sæther.

Han oppfordrer til å booke plass hvis du vil sikre deg sengeplass på en DNT-hytte i sommer og at det kan være fint å bli flere dager på samme sted.

– Det å ha en hytte som en base er fint. Da kan man ligge flere dager på samme hytte og gå dagsturer derfra, tipser Sæther.

For å booke en hytte går du inn på ut.no. Finn hytten du vil dra til og book seng. Du må opprette egen bruker for å booke sengeplass.

Annonse