Turlaget satser på unge naturtalenter

Grunnleggende turlederkurs for DNT ung, 20.–21. juni 2020.
Grunnleggende turlederkurs for DNT ung, 20.–21. juni 2020. Foto: Fredrik Brun

En gavepakke for friluftsinteressert ungdom.

Bergen og Hordaland Turlag setter i gang prosjektet Unge Naturtalenter, et lederutviklingsprogram i friluftsliv. Her får 15 ungdommer i alderen 15–19 år muligheten til å delta i programmet som gir de god kompetanse på friluftsliv og turledelse.

– Vi gjør dette for å bygge opp turlederkompetansen i Turlaget. Vi ønsker enda mer aktivitet i våre DNT ung-grupper og dette er en unik mulighet til å engasjere seg og lære mer om friluftsliv, sier Silje Valla, leder for DNT ung.

Kurset følger DNTs turlederstige, og etterhvert vil deltagerne få masse inspirasjon og erfaring med friluftsliv. Havkajakk, klatring, turledelse, orientering, førstehjelp og ferdsel i vinterfjellet er noen av temaene som berøres underveis i kurset. Det legges vekt på personlig vekst og utvikling, og man blir kjent med andre ungdommer fra andre DNT ung-grupper.

– Vi ønsker ungdommer fra Odda, Stord, Kvinnherad, Osterøy, ja, overalt i Hordaland til å bli med. Dette er en gavepakke til friluftsinteressert ungdom, sier Valla og fortsetter:

– Gjennom kurset vil ungdommene bli trygge på seg selv og sine friluftskunnskaper. Er man trygg utendørs bruker man naturen mer – og man trenger ikke ha foreldrene med, for man klarer seg selv!

Prosjektet er gratis for de 15 ungdommene som kommer gjennom nåløyet og blir deltaker.

For mer informasjon og søknadsskjema: Kontakt Silje Valla, tlf. 90 93 92 64 eller send mail til silje.valla@dnt.no.

Les mer om Unge Naturtalenter her.

Annonse