Opplev Alexander Grieghytten i høstferien

Alexander Grieghytten, juni 2020.
Alexander Grieghytten, juni 2020. Foto: André Marton Pedersen

Nå kan du bestille ditt eget rom på den nyrenoverte hytten i et eldorado av turmuligheter.

Vanligvis er Alexander Grieghytten i Bergsdalen en utleiehytte. Det vil si at man må leie hele hytten. Men nå i høstferien har Turlaget åpnet opp for at folk kan bestille sitt eget rom. Man trenger altså ikke leie hele hytten. Denne ordningen gjelder kun fr 2. oktober til 11. oktober, så her gjelder det å benytte seg av muligheten. De fire rommene som er til utleie har alle fire senger hver. Medlemsprisen for å leie et rom er 560 kroner pr. døgn. Det gjelder uavhengig av hvor mange personer som overnatter på rommet (maks fire). Prisen for ikke-medlemmer er 1200 kroner pr døgn. Totalt har hytten en kapasitet på 34 gjester, men på grunn av smitteverntiltak har Turlaget kun åpnet opp for besøk av maks 16 gjester.

Totalrenovert i 2020

Alexander Grieghytten ble totalrenovert i 2020. I kjelleren er det blant annet badstue og bordtennisbord. Moderne kjøkken og stor spisestue og peisstue i hovedetasjen. Stor terrasse utenfor hytten med muligheter for å fyre bål. Hytten er ubetjent. Det vil si at det ikke er proviant på hytten. Det er også tilrettelagt for utviklingshemmede med blant annet heis og universelt tilrettelagte løsninger.

Hyttevert på Alexander Grieghytten i høstferien

Det som er så flott med Alexander Grieghytten er de mange turmålene som ligger rett utenfor hyttedøren. Du har Hamlagrøhornet som er et flott turmål nord for hytten, eller du kan gå mot Vending og Breidablik. Det vil være hyttevert på Alexander Grieghytten i høstferien som kan hjelpe deg med enda flere turtips.

Adkomst med privatbil: Knappe 2 timer fra Bergen. Egen parkeringsplass ved hovedveien, ca 10 minutter å gå opp til hytten.
Her er ett av firemannsrommene du kan bestille i høstferien.
Her er ett av firemannsrommene du kan bestille i høstferien. Foto: André Marton Pedersen

Annonse