Enklere å komme til Kalvedalshytta

Frivillige har merket sti fra parkeringsplass ved Nordkvingo til Kalvedalshytta.
Frivillige har merket sti fra parkeringsplass ved Nordkvingo til Kalvedalshytta. Foto: Jan Ivar Bergen

Det er etablert en god parkeringsplass nær Nordkvingo i Masfjorden. I tillegg er det også etablert en ny sti til Kalvedalshytta fra parkeringen.

Denne nye oppgangen til Kalvedalshytta er etablert etter at det ble vanskelig å bruke Stussdalen som innfallsport. Både denne og den eksisterende oppgangen ved skulehuset på Kvingo er nok litt tyngre å gå og litt lenger enn traseen fra Stussdalen, men den er variert og gir fin utsikt, særlig oppe fra Råsene over Storevasseggi. På turen ser man også det store stølstunet Nordkvingesætret, der de rødmalte husene ligger fint samlet på en grønn bø under grått fjell. Når man kommer til Storevatnet og ser hytten, er det en time å gå rundt vatnet til hytten. Her drømmer alle om å ha båt, selv om turen har vært lett å gå.

Ha gjerne god tid når du besøker Kalvedalshytta, og ta en ekstra overnatting. Husk at du slipper å bære med deg annen mat enn brød og favorittpålegget ditt. I godt vær er det mange fine topper å gå på, og det er fisk i alle vatna, om den enn ikke er så lett å få på kroken i Storevatnet, nedenfor hytten. Der er kano til bruk for gjester, så det går an å prøve.

Gå gjerne om Nordkvingo tilbake til turstart, da får du en liten ekstra variant på turen, uten at den blir lengre. Tunet er vakkert og verdt en titt – og et bilde?

Ved parkeringsplassen er det informasjonstavle. Parkeringen betales per døgn med vipps; informasjon på stedet. 

Kalvedalen ble i 2019 utvidet med ny sikringshytte og to hundebur. Begrenset sovekapasitet i 2020 av smittevernhensyn. All overnatting må forhåndsbestilles. Det gjelder både voksne og barn.

Annonse