Mindre skjermtid-mer utetid!

Foto: Hild Fjermestad Aase

Liker dere å være mye utendørs med barna? Bli med i en Turboklubb da vel eller få hjelp til å starte opp en egen!

Liker du å ligge i en hengekøye mellom trærne å se på stjernene mens du kjenner bålrøyken kile deg i nesen? Eller sitte rundt et bål sammen med andre barnefamilier mens osten smelter på ostesmørbrødet og bare lytte til susende vind mellom trærne? Kunne du tenke deg å gjøre det oftere og sammen med andre barn og foreldre? Da må du lese mer!

Turboklubbene er små fritidsklubber i nærmiljøet med fokus på enkelt og naturvennlig friluftsliv. Klubbene drives av engasjerte foreldre som liker å være ute i naturen og leke med barna og kanskje har lyst til å lære seg noen triks på veien. Det er opp til hver enkelt klubb hvor ofte en har aktivitet, noen klubber har en gang i uken, andre har en gang i måneden. Bergen og Hordaland Turlag har i dag 12 ulike Turboklubber med flere på vei. Bli med du også, Turboklubbene er kommet for å bli!

Slik starter du opp en ny Turboklubb

Kontakt ditt lokale Barnas Turlag og si at du vil starte Turboklubb.

  • Rekrutter frivillige turledere (foreldre i klassen, naboer, venner). Her kan administrasjonen i Bergen og Hordaland Turlag bistå ved å gjennomføre et informasjonsmøte som rekrutteringsareana. 
  • Lag Facebook- side.
  • Ha et planleggingsmøte med de nye turlederne og lag et kjekt program som er helt overkommelig i hektsik hverdag. 
  • Hør med ditt lokale turlag om de kan gi økonomisk støtte til etablering. 
  • Administrasjonen hjelper dere med å lage annonser eller flyers som kan deles ut på skole og i lokalmiløet for å få deltakere.
  • Få lokalavis til å skrive om oppstarten av ny Turboklubb.

Det viktigste du gjør er å ta initiativet. Vi ønsker å hjelpe dere i prosessen med å starte opp en ny turboklubb. Her kan vi også sette dere i kontakt med eksisterende turboklubber slik at dere kan motta råd rundt oppstarten. 
Kontakt oss for mer informasjon og hjelp ved oppstart. ​​​​​​​

Vi gir deg nødvendig informasjon og bistand for å starte din egen gruppe. 

En av våre engasjerte turledere Lisa Garcia Solheim fra Kanadaskogen sier dette om å være med i Turboklubben

- Jeg elsker å være turleder i Turboklubben! Med meg har jeg engasjerte turledere og frivillige som har mange gøyale turer og aktiviteter på lur! Vi kjenner hverandre godt i Turboklubben da vi treffes hver uke; turledere kjenner hverandre, barna og familiene. Det gir en fin trygghet i gruppen, og vi gleder oss til den ukentlige turen sammen. Det er lett å stille opp for hverandre dersom noen blir syk på kort varsel, vi er jo med hver uke enten vi er frivillige eller deltakere! Og dørterskelen finnes ikke lenger; barna kler på seg og er klar for tur uten å være sur! Å leke med Turbovennene i skogen er stor stas :)

Ta kontakt med Hild Fjermestad Aase fra administrasjonen om du ønsker mer informasjon om Turboklubbene. E-post hild.aase@dnt.no eller på tlf. 926 45 413

Klikk her for å skrive tekst.

Foto: Hild Fjermestad Aaase
Engasjert Turboleder Grethe-Lill fra TurboklubbenÅsane Nord
Engasjert Turboleder Grethe-Lill fra TurboklubbenÅsane Nord Foto: Hild Fjermestadt Aase
Sopptur med Åsane Turboklubb sommer 2020
Sopptur med Åsane Turboklubb sommer 2020 Foto: Hild Fjermestad Aase
Sopptur med Åsane Turboklubb sommer 2020
Sopptur med Åsane Turboklubb sommer 2020 Foto: Hild Fjermestad Aase
Foto: Hild Fjermestad Aase
Foto: Hild Fjermestad Aase

Annonse

Skrevet av Hild Fjermestad Aase 3. november 2020