Turlaget med begrenset turtilbud

Vi innstiller all aktivitet t.o.m. 30. november og oppfordrer folk til å gå på tur i sitt nærmiljø.
Vi innstiller all aktivitet t.o.m. 30. november og oppfordrer folk til å gå på tur i sitt nærmiljø. Foto: Hild Fjermestad Aase

På grunn av høye smittetall tar alle våre turer og kurs i Bergen og omegn koronapause til ut november.

Både regjeringen og Bergen kommune har kommet med strenge tiltak for hvordan vi kan stoppe smittespredningen av korona i samfunnet. Bergen og Hordaland Turlag vil være med på denne nødvendige dugnaden og innstiller derfor alle våre turer, aktiviteter og arrangementer ut november måned.

Dette gjelder mange av Bergen og Hordaland Turlag sine lokallag, men flere av lokallagene i kommuner med lite smittespredning opprettholder sitt turtilbud. Kontakt ditt lokallag for mer info.

Daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag, Helene Ødven, synes det er trist, men nødvendig, med en midlertidig stopp av turtilbudet i Bergen og i flere omkringliggende kommuner.

– Dette er synd vi ikke kan møtes og gå på tur sammen de nærmeste ukene. Det er jo et fantastisk tilbud vi har, men nå må vi ta pause og gjøre det vi kan for å bidra til å at vi stopper denne smittebølgen, sier hun.

Vi må begrense antallet sosiale kontakter fremover for å redusere smittespredning av korona. Helene Ødven, daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag

Naturen er åpen og gratis for alle

Vi i Turlaget oppfordrer alle til å komme seg ut på tur i sitt nærmiljø i tiden fremover. Vi er heldige som har mange flotte turmål og stier i nærheten og dette er tiden for å oppsøke de. 

– Gå opp på nærmereste fjellknaus, i skogen eller ved sjøen og kos dere med all den vakre naturen vi har rundt oss. Det er mye trøst og glede å hente fra naturen. Nå får vi gjøre det beste ut av den situasjonen vi er i, oppfordrer Ødven.

Gå inn på ut.no og finn gode tips til nærmiljøturer

Takker de frivillige i Turlaget

Helene Ødven benytter muligheten til å takke alle de frivillige for den fantastiske innsatsen de har gjort i denne krevende koronaperioden som har vart i store perioder helt siden mars.

– Vit at vi er veldig glade i dere frivillige! Dere har gjort en fantastisk innsats med å arrangere turer i en krevende periode og dere har forholdt dere til stadig oppdaterte - og lange -  smitteverninstrukser. Hittil har vi ikke hatt koronatilfeller på våre turer og aktiviteter og det er veldig bra. Dere har gjort en fenomenal jobb hittil. Nå må vi ta pause, men vi vil komme raskt i gang med turer og aktiviteter så snart som det er mulig, sier Ødven.

Bergen og Hordaland Turlag kommer også til å begrense overnattingskapasiteten på sine 25 hytter. Mer informasjon om dette kommer på mandag.

Slik stopper du smitten

  • Vask hendene
  • Hold avstand
  • Bli hjemme om du er syk
  • Begrens sosial kontakt med andre

Klikk her for å skrive tekst.

Annonse