Vær litt som Ole Brumm

Det er godt å ha en å gå på tur med når det meste annet er stengt.
Det er godt å ha en å gå på tur med når det meste annet er stengt. Foto: André Marton Pedersen

– Gjør som Ole Brumm og hold kontakten med venner, oppfordrer leder for Seniorgruppen i Bergen, Tor Magnus Lilletvedt.

Seniorgruppen i Bergen har i likhet med alle de andre turgruppene i Bergen og omkringliggende kommuner måtte sette alle fellesturer på pause ut november måned. Lederen for Seniorgruppen i Bergen, Tor Magnus Lilletvedt, forteller at det er mange som synes det er trist. Fellesskapet og de gode samtalene er ikke like lett å få til når man er alene.

– Ja, det er synd vi måtte stoppe igjen nå. Vi var jo så godt i gang. «Endelig» sa folk til meg da vi startet opp sist, men nå blir det altså avlyste turer nok en gang, sukker Lilletvedt.

Han oppfordrer nå alle seniorene til å ta vare på hverandre og bry seg i det som for flere kan være en krevende og ensom tid.

– Det er kanskje ikke så lett for alle å ta opp telefonen og ringe og be noen andre med på tur, men det er kanskje det som må til nå for at ingen skal sitte alene igjen hjemme, sier Lilletvedt.

Han har fått meldinger fra flere seniorer som har slått seg sammen i mindre grupper og går på tur sammen. Nå tenker han på de som ennå ikke har en turpartner. Som en oppmuntring til å ta kontakt med andre sendte Lilletvedt en mail til alle deltagerne i Seniorgruppen med en historien om Ole Brumm og Nasse Nøff som gikk på besøk til Tussi:

Plutselig kom Ole Brumm og Nasse Nøff på at de ikke hadde hørt noe fra Tussi på flere dager, så de tok på seg hattene og frakkene sine og ruslet gjennom Hundremeterskogen bort til Tussi's pinnehus. Inne i huset satt Tussi.

"Hallo Tussi," sa Brumm. "Hallo Brumm. Hallo Nasse," svarte Tussi med en rolig stemme. "Vi ville bare se til at alt var bra med deg," sa Nasse, "fordi vi har ikke hørt noe fra deg på mange dager, og derfor ville vi bare vite om du hadde det bra."

Det ble stille et øyeblikk. "Har du det bra, Tussi?" spurte Nasse. "Vel, svarte Tussi.. jeg vet ikke, for å være ærlig. Er det noen av oss som egentlig har det bra? Det er det jeg spør meg selv. Alt jeg kan fortelle dere, er at akkurat nå så føler jeg meg veldig trist, og alene, og det er ikke mye moro å være i det hele tatt, og det er grunnen til at jeg ikke har plaget dere - fordi dere vil vel ikke kaste bort tiden deres på å være med noen som er triste, og alene, og ikke er mye moro i det hele tatt, ville dere vel?"

Brumm så bort på Nasse, og Nasse så på Brumm, og så satte de seg begge ned på hver sin side av Tussi. Og han så overrasket på dem. "Hva gjør dere..?" "Vi sitter bare her med deg," sa Brumm, "fordi vi er vennene dine. Og ekte venner bryr seg ikke om noen føler seg triste, eller alene, eller ikke er mye moro å være med i det hele tatt. Ekte venner er der for deg uansett. Så her er vi."

"Oi," sa Tussi. "Oi." Og der satt de alle tre i stillhet, og mens de sa ingenting; på en eller annen måte, nesten umerkelig, begynte Tussi å føle seg litt bedre. Fordi vennene var der. Ikke mer - ikke mindre .

Bli med i Seniorgruppen i Bergen

– Seniorene er stort sett flinke å ta vare på hverandre. Jeg håper alle får en å gå på tur med, sier Lilletvedt.

Etter koronapausen kommer alle turene i gang igjen og Seniorgruppen går på tur tre ganger i uken. De arrangerer også flerdagsturer, som er veldig populære.

– Vi gleder oss masse til vintertur til Geilo og sommertur til Rosendal. Vinterturen er ikke lagt ut på nettet ennå, det vil skje rundt i midten av januar og da er det bare å melde seg på, sier Lilletvedt.

Les mer om Seniorgruppen i Bergen her

Annonse