– Vi gleder oss til å komme i gang igjen

Aktiv til 100-gruppen på tur i Arna.
Aktiv til 100-gruppen på tur i Arna. Foto: Sigrid Kvåle Myksvoll

– Gjør innetid til utetid, oppfordrer turleder for Aktiv til 100 i Arna, Grethe Takvam.

På grunn av høye smittetall må alle turgrupper i Bergen og omegn ta koronapause til ut november. Det gjelder også Aktiv til 100-gruppen i Arna som vanligvis går på tur sammen hver onsdag. Nå er den viktige sosiale møteplassen og den daglige trimmen forsvunnet for mange.

– Vi synes det er dumt, for vi liker jo å gå sammen, sier Grethe Haugsvær Takvam som er en av turlederne i Aktiv til 100 i Arna.

Hun får mange tilbakemeldinger om at turtilbudet savnes, men samtidig er mange flinke å danne små kohorter og gå på tur sammen.

– Det er fint folk tar kontakt med hverandre, slik at man kan gå på tur i mindre grupper og få litt selskap. Men husk å holde avstand. Er vi flinke med denne dugnaden nå, så kan Aktiv til 100 trolig starte opp igjen i begynnelsen av desember, sier hun.

Det er viktig å komme seg ut i frisk luft og bevege seg. Det gir god helse. Ikke sitt inne. Vel, dere må jo være inne litt selvfølgelig, for dere kan jo ikke gå ute i 12 timer, men prøv å få en tur ut hver dag. Grethe Haugsvær Takvam, turleder i Aktiv til 100 i Arna

Vært medlem i Turlaget i 50 år

Grethe har lang fartstid som turlagsmedlem. Hun meldte seg inn i Turlaget i 1970 og har vært medlem siden.

– Jeg har vært med på hundrevis av fellesturer og har hatt det veldig kjekt! Jeg har vært på ukesturer, breturer, gått syv ganger over Folgefonna og krysset Jostedalsbreen for å nevne noe.

Nå er det ikke langturene, men nærturene, som står på dagsorden. Grethe går selv tur ved Storelven i Arna.

– Jeg går ut nesten hver dag. Det kjennes godt for kropp og sjel. Gjør innetid til utetid, oppfordrer hun.

At det høljer sidelengs bryr Grethe seg særlig om.

– Nei, nei, nei. Det er bare å komme seg ut uansett vær. Regnvær er ikke noe hinder, men det er kjekkest å gå på tur med andre. Jeg håper Aktiv til 100 snart kommer i gang igjen. Alle håper på det. 

Stien er to meter bred. Kommer det folk mot oss går vi inn på linje, på høyre side. Da går det bra. Grethe Haugsvær Takvam, turleder i Aktiv til 100 i Arna

Velkommen med i Aktiv til 100

Gjennom Aktiv til 100 ønsker Turlaget å bidra til at flere får muligheten til å komme seg i fysisk aktivitet og få gode naturopplevelser. Alle aldersgrupper er velkomne til ekstra rolige turer. ​​​​​​​

Les mer om Aktiv til 100 her

Aktiv til 100 på tur til Åsebu på Fløyen i våres.
Aktiv til 100 på tur til Åsebu på Fløyen i våres. Foto: André Marton Pedersen

Annonse