Braksuksess for Bergenstrimmen i sommer

Finne turmål og sjekke inn med Trimpoeng-appen
Finne turmål og sjekke inn med Trimpoeng-appen Foto: André Marton Pedersen

 881 deltagere besøkte til sammen hele 32 347 turmål i sommer! Nå er vi i gang med ny runde - er du med?

Da koronapandemien blomstret opp for fullt i mars og all aktivitet ble stengt ned, startet Bergen og Hordaland Turlag opp med Bergenstrimmen for å få flest mulig ut på tur på egenhånd i sitt nærområde.

Sprekeste bydel: Bergen Vest (Laksevåg og Loddefjord)

Tar vi en nærmere titt på de fire forskjellige turkonkurranser Bergenstrimmen sør, nord, vest og sentrum, så er var folk i Bergen vest mest aktiv. Her sjekket 207 deltagere inn 11.613 ganger siden starten i april, tett etterfulgt av Bergenstrimmen sentrum der 266 deltagere registrerte 10.020 innsjekkinger. Både flest turer og turmål besøkte John-Helge Wergedahl i Bergenstrimmen Vest. Han gikk hele 874 turer i konkurransetidsrommet!

Hensikten med Bergenstrimmen

Bergenstrimmen er et enkelt turkonkurransekonsept hvor du går på tur til ulike topper og turmål i din bydel, sjekker inn på turmålet med appen Trimpoeng på mobilen, og får poeng avhengig av hvor krevende turen er. Bergenstrimmen ble satt opp for å inspirere flere til å oppdage nye stier i nærområdet der man bor, for å ikke øke besøkstallene av de mest besøkte turmålene. Mange deltagere ble motiverte av selve konkurransen mot venner, familiemedlemmer eller kollegaer. Andre brukte Bergenstrimmen for å finne nye stier og bli bedre kjent med turmulighetene rundt seg. I tillegg kan alle aktive deltagere vinne premier, og det fineste instagrambilde for hver bydel kåres.

Premieutdeling

Det ble trukket totalt 20 vinnere blant alle Bergenstrimmen-deltagere. Trekningen ble gjennomført i uke 46 og alle vinnere har blitt informert på e-post. I tillegg har vi kåret fotokonkurranse-vinnere blant alle som brukte tilsvarende hashtag. Bildene kan du se i bildekavalkaden under. 

Veien videre

Tirsdag 10. november lanserte Bergen og Hordaland Turlag Bergenstrimmen høst/vinter (10.11.2020 – 28.02.2021). Ny runde, ny konkurranse! Bli med sammen med kollegaer, venner og familie og finn nye turmål i ditt nærområde. Det blir først og fremst de samme turmålene som i sommerutgaven, men utvides med flere turmål fortløpende. Send oss gjerne forslag for turmål du synes bør være med.

#bergenstrimmennord fotokonkurranse
#bergenstrimmennord fotokonkurranse Foto: Hilde Hagebo
#bergenstrimmennord fotokonkurranse
#bergenstrimmennord fotokonkurranse Foto: Hilde Hagebo

Annonse

Skrevet av Sabine Koch 19. november 2020