Sjekk ut bruktstativet i Tursenteret

Bruktstativet i Tursenteret i Marken.
Bruktstativet i Tursenteret i Marken. Foto: Einar Sæther

Å kjøpe brukt istedenfor nytt skåner både miljøet og lommeboken.

Islender til en hundrings

Tursenteret i Marken har sitt eget bruktstativ, hvor folk kan kjøpe og selge sine brukte turklær. Det er turveileder Anna Nes som er ansvarlig for bruktstativet og hun ønsker alle innom for en titt.

– Bruktstativet vårt er veldig populært. De fleste som kommer innom oss i Tursenteret tar turen innom bruktstativet. Der finner de yttertøy, ullgensere, stillongs, bukser - ja, alt av turbekledning, sier Anna.

Hun håper et slikt bruktstativ er med å bidra til å senke kjøpepresset og hysteriet om at turklær må være av årets modell og ha de nyeste fargene. Det er flere kunder som har gjort et skikkelig godt røverkjøp.

– Ja, det var noen her som fikk tak i noen veldig fine, hjemmestrikkede islendere og mariusgensere til kun 100 kroner! Selv har jeg kjøpt en Bergans turbukse til 100 kroner og den brukte jeg i hele sommer, sier Anna.

Finn frem turklærne du ikke bruker og selg det på bruktstativet vårt.  Anna Nes, turveileder i Tursenteret i Marken
SLIK SELGER DU KLÆRNE DINE: Kom innom Tursenteret med turklær som er rene og hele. Klærne blir hengt opp på bruktstativet med den pris selger ønsker. Selger fyller ut info som følger med plagget. Plagget kan henge i fire uker på eget ansvar. Oppgjør skjer mellom kjøper og selger på Vipps. Etter fem uker leveres plagget til et godt formål, om det ikke har blitt hentet. Det kan kun leveres inn maks tre plagg til Tursenteret om gangen.

Velg Grønn Fredag foran den svarte

På fredag er det Black Friday, en dag Anna ikke er særlig begeistret over.

– Jeg synes Black Friday er et lite fornuftig konsept som bygger opp under bruk- og kast-samfunnet vi lever i. Black Friday undergraver også viktigheten av å ta vare på tingene sine og reparere.

Hun anbefaler heller DNT ung sin Grønn Fredag, som oppfordrer til å bytte, selge brukt eller reparere, istedenfor hele tiden å kjøpe nytt.

– Det er en økt bevissthet å bruke brukte ting. Det er blitt mer hipt og det er bra! avslutter Anna.

Les mer om Grønn Fredag her

Miljøvettreglene

Anna Nes er med i DNT ung Bergen og sitter i landsstyret til DNT ung.
Anna Nes er med i DNT ung Bergen og sitter i landsstyret til DNT ung. Foto: Natalie Hermansen

Annonse