Fellesturer 2021

Raundalsryggen, på vei mot Seldalsnuten.
Raundalsryggen, på vei mot Seldalsnuten. Foto: André Marton Pedersen

Flere hundre turer er åpnet for påmelding. Sikre deg plass på de gjeveste fellesturene nå.

Turer for enhver smak

Aktivitetsavdelingen i Bergen og Hordaland Turlag har sammen med lokallagene jobbet på spreng i det siste for å legge ut fellesturene for 2021. Nå er flere hundre turer lagt ut for påmelding og leder for aktivitetsavdelingen, Birgithe S. Roald, forteller at det nå er lagt ut turer helt frem til mai 2021.

– Skiturer for voksne, Barnas Turlag-turer, turer for og med ungdommer og Fjellsportgruppen er kun noen som nå har  lagt ut sine turer for påmelding. Vi har mange fine dagsturer og flotte flerdags skiturer på programmet, sier Roald og oppfordrer alle til å ta en titt på turprogrammet som ligger på nettsiden til Turlaget.

Hun trekker særlig frem den flotte turen over Folgefonna i mai som ett av høydepunktene. I tillegg er det to turer til Vassfjøro som anbefales, og ikke minst skituren til Grindaflethytta som er noe helt for seg selv.

Les mer om turene og bestill plass her:

Skitur over Folgefonna (12.–15. mai)

En bauta i Ulvik: Upsete–Kaldavass–Vassfjøro (5.–7. mars)

En bauta i Ulvik: Upsete–Kaldavass–Vassfjøro (19.–21. mars)

På ski i verdensarven: Ljosanbotn–Grindaflethytta–Fyre (20.–21. februar)​​​​​​​

Turene fylles raskt opp

Skituren til Vending (29.–31. januar) er allerede fullbooket.

– Det er en populær tur og har allerede venteliste, så vi prøver å få satt opp en til, sier Roald som forteller at flere av turene i vinter allerede har fått påmeldinger. 

– I år ble vi snytt for de fine vårskiturene. De ble jo avlyst på grunn av korona. Jeg tror mange har lyst å ta igjen det tapte. Hvis du vil sikre deg plass må du melde deg tidlig på, oppfordrer Roald.


Trygt å gå på tur med Turlaget

Hittil har Turistforeningen heldigvis ikke hatt et eneste tilfelle av koronautbrudd på sine turer eller aktiviteter. Fellesturene blir gjennomført med alle gjeldende smittevernhensyn, og deltagerantallet er tilpasset slik at turene kan gjennomføres på en god og trygg måte. 

Roald håper mange benytter vinteren 2021 til å få seg noen fine vinterskiturer.

– Det er veldig kjekt å gå på tur med andre folk som er glade i fjellet. Man prater sammen og får mange nye idéer til andre turer man kan gå. Turfellesskapet er veldig inspirerende og vi er jo så heldige å ha en utrolig vakker natur å ferdes i. Turlederne våre er godt kjent, de kan førstehjelp og gjennomfører turene på en trygg og sikker måte. Det tror jeg mange setter pris på. Man lærer mye av andre også, ser hvilket utstyr de har og hvordan de ter seg i fjellet. Det er masse læring i å gå på en fellestur, sier Roald.

DNT Fjellsport Bergen på skitur.
DNT Fjellsport Bergen på skitur. Foto: Endre Rieber Sommersten

Se alle turer i turkalenderen

Turprogrammet ligger på nettsiden til Turlaget og i turkalenderen kan man lett søke på nøkkelord, dato eller den type tur man ønsker å gå. Når du finner en passende tur kan du lese mer om den og hva som kreves for å bli med.

– Du må se på graderingen av turen om den passer deg og din form. Er du i tvil kan du kontakte aktivitetsavdelingen, så kan vi prate med deg om turen. Les beskrivelsen godt, der står det masse info om turen. Er det slik at vi avlyser på grunn av Covid-19 eller værforhold, så får alle pengene tilbake, sier Roald.

Utforsk turkalenderen her

Hvis man er medlem i Turlaget sparer man mye penger når man melder seg på en tur.

– Ja, man sparer omtrent prisen tilsvarende ett års medlemskap hvis man melder seg på en tur til medlemspris, så da er det bare å melde seg inn. Da sparer man penger og ikke minst støtter man Turlaget i det viktige arbeidet med å vedlikeholde hytter og ruter, få flere folk ut i naturen og ikke minst jobbe med naturvern. Det er viktig, sier Roald.

DNT ung på skitur i Masfjorden.
DNT ung på skitur i Masfjorden. Foto: Torje Løland

Slik stopper du smitten

  • Vask hendene
  • Hold avstand
  • Bli hjemme om du er syk
  • Begrens sosial kontakt med andre

Annonse