Åpner opp for sengebestilling

Hadlaskard.
Hadlaskard. Foto: Joakim Vatnaland

Fram til 31. januar må en bestille hele hytten, og fra 1. februar åpner vi for booking av senger.

Fra og med 1. februar 2021 går Turlaget vekk fra ordningen om at man må bestille hele turlagshytten alene, og tilbake til den opprinnelige ordningen hvor folk bestiller sengeplass enkeltvis. Det gjør vi fordi smittepresset nå er synkende og det er igjen forsvarlig at folk fra ulike kohorter kan overnatte på samme hytte, hvis alle de vanlige smittevernhensynene følges. Det er kun halvparten av sengene som kan bestilles for å hindre at for mange personer samles på hyttene.

Her er reglene for hyttebesøk:

  • Dropin og dagsbesøk på selv- og ubetjente hytter er ikke tillatt. Man kan låne do om man er på tur i området rundt hytten og man kan kjøpe proviant fra proviantlageret. Det er ikke lov for gjester som ikke bor på hytten å tilberede mat, koke vann, tørke klær osv inne på hyttene, eller sette seg ned inne og spise maten sin.         

  • Om du har symptomer på COVID-19 skal du ikke besøke en DNT-hytte. Dette gjelder også milde symptomer. Les: Sjekkliste før du legger ut på tur.

  • Det er viktig god hånd- og hostehygiene.

  • Planlegg håndhygienetiltak ute og på tur. Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon. Ha med deg egne søppelposer og ta med deg søppel hjem. Bor du på en selvbetjent hytte med matlager – ta på det du skal ha selv, ikke noe annet. 

  • Gjestene vasker etter seg før de forlater hytten. Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene på hytten for å sikre godt renhold og hygiene mens dere bor på hytten. Slik vasker du ut hytten.

  • Ta med eget sengesett eller lakenpose (inkludert putetrekk).

Skålabu og Skålatårnet er stengt for dagsbesøk og overnatting på grunn av veggedyr. Hyttene åpnes trolig til påske 2021.

Unik sjanse å sikre deg plass på drømmehytten

Siden turlagshyttene har vært stengt for bestilling etter januar, så vil det si at alle våre hytter nå er ledige. Dette er derfor en unik mulighet å sikre seg en overnatting på den hytten du aller helst vil dra til i påsken eller i sommer. 

Hvis du lurer på noe annet angående ditt hyttebesøk, så kontakt Tursenteret i Marken, tlf: 55 33 58 10. E-post: bht@dnt.no.

Annonse