Fellesturer for voksne fortsatt avlyst

Skitur fra Ulriken over Vidden, via Valhal og Hauggjelsvarden, til Fløyen.
Skitur fra Ulriken over Vidden, via Valhal og Hauggjelsvarden, til Fløyen. Foto: André Marton Pedersen

Organiserte turer og aktiviteter for voksne fra 20 år må fortsatt avlyses på grunn av smittevernrestriksjoner i Bergensregionen.

Fortsatt strenge tiltak i Bergen og omegn gjør at våre fellesturer for voksne utsettes t.o.m. 22. februar. Det er ikke tillat med organiserte aktiviteter og samlinger for voksne, mens det er tillatt for barn. Da smittetrykket er forskjellig i de ulike kommunene følger våre lokallag ulike retningslinjer. Noen har fellesturer, mens andre ikke har det. Kontakt ditt lokallag for informasjon om turer og aktiviteter.

Fra 15. februar går Bergen tilbake til nasjonal anbefaling om at man ikke bør ha besøk av flere enn fem gjester samtidig, i tillegg til de som allerede bor sammen. Men man skal fortsatt ha som mål å begrense sosial kontakt. 

Tursenteret er åpent

Mens Tursenteret måtte stenge forrige uke på grunn av smittevern, holder Tursenteret nå åpent igjen. Åpningstidene mandag, onsdag og fredag er 10–16. Torsdag: 10–18 og lørdag: 10–15. Sjekk ut Tursenterets Facebook-side for gode tilbud og turtips.

Få en turlagshytte for deg selv

Vi leier ut turlagshyttene som enheter frem til og med 25. februar. Det betyr at én familie eller én kohort kan reservere hytten pr døgn og få den helt for seg selv. Det skjer på bakgrunn av de gjeldende smitteverninstruksene og for å hindre at flere grupper møtes på hyttene. Vi leier kun ut hovedhytten, slik at sikringshytten står tom - som sikringshytte. Dersom det er gjester med hund kan de selvsagt velge sikringshytten som har hundebur. Men ellers er det ikke lov med dagsturbesøk på hyttene og alle som leier hytte må sette seg godt inn i reglene.

Les mer om ordningen her

Bruk mulighetene i nærmiljøet

Samtidig vil vi minne om at naturen er åpen og gratis for oss alle. Vi har en flott turpostkonkurranse gående, Bergenstrimmen, med mange flotte turmål. Bli gjerne med på den og oppdag nye turmål i Bergensområdet.

På ut.no hr vi også lagt ut mange nye turmål. Gå gjerne inn der og finn stier og løyper som passer for deg. 

Vi har også laget en oversikt over preparerte skiløyper i Bergensområdet. Det er jo flotte skiforhold nå, og det skal vare fremover, så her er det bare å benytte anledningen til å finpusse skiformen.

I tillegg har vi mange lærerike digitale friluftlivskurs som er vel verdt å ta en titt på. Her er det masse kunnskap og lærdom å hente.

Annonse