Gode tips og viktig info vinterferie

På skitur til Raudnipa fra Gullbotn.
På skitur til Raudnipa fra Gullbotn. Foto: Hild Fjermestad Aase

Hyttebooking, fellesturer, kvisteruter, turkonkurranser, pakkeliste og fjellvettregler. Her er hva du trenger å vite nå som vinterferien nærmer seg.

Vi har hatt en fantastisk flott vinter med flere uker kaldt, stabilt vær og skiføre. Nå har været snudd om, men det er jo bra med nedbør også, slik at det blir litt mer snødybde i fjellene. Det er snart vinterferie også, og har du ikke noen spesifikke planer ennå, kan vi hjelpe deg med noen gode tips til hva du kan finne på.

Fellesturer

På grunn av smittevernrestriksjonene i Bergen er flere fellesturer avlyst, men vi vil gjennomføre fellesturer så snart det er muligheter for det. Det blir lettelser i restriksjonene i starten av kommende uke og vi vil oppfordre dere til å følge med på vår hjemmeside og på vår Facebook-side for oppdatert informasjon om fellesturer og annen relevant info. Vi har fått noen dispensasjoner for å gjennomføre organiserte aktiviteter, fellesturer og overnattingsopphold på hyttene/private overnattingssteder i forbindelse med vinterferien. Sjekk ut turkalenderen vår, hvor vi lister opp alle våre fellesturer og du kan se hvilke som er avlyst og hvilke som kan gjennomføres. 

Fast opphold på Alexander Grieghytten går som planlagt i vinterferien med smitteverntiltak, for der har vi en hyttevert og de ulike kohortene har egne rom. 

I lokallagene våre gjennomføres mange fellesturer; sjekk ut ditt lokallags hjemmeside eller på Facebook for hvilke turer som går. 

Bestill en turlagshytte til deg og din kohort

Dette er en sjelden mulighet for deg som vil til fjells på turlagshytte i vinterferien, for nå har vi forlenget ordningen med å leie ut turlagshyttene som enheter frem til og med 25. mars. Det betyr at én familie eller én kohort kan reservere hytten pr døgn og få den for seg selv. Prisen for overnatting blir lik for alle hyttene; 1200 kroner for medlem og 2000 kroner for ikke-medlem. Noen sikringshytter vil også leies ut, og i de tilfellene hvor både hovedhytte og sikringshytte er leid ut til to ulike kohorter, vil de to kohortene måtte dele på toalett og proviantrommet. De som ha med hund bestiller plass på sikringshytte. Ellers er det ikke lov med dagsturbesøk på hyttene og alle som leier hytte må sette seg godt inn i reglene i forkant. 

Booking vil være klar til mandag 22. februar kl 10:00. 

Les mer om ordningen her

Kvisting i fjellet

Bergen og Hordaland Turlag har ansvar for kvistede ruter i Stølsheimen, på Hardangervidda og i Bergsdalsfjellene. I hovedsak er det Røde Kors Hjelpekorps som kvister for Turlaget. Kvistingen legger til rette for gode og trygge opplevelser i vinterfjellet. Det skal være kvistet i Bergsdalen til vinterferien og i Stølsheimen og på Hardangervidda til påskeferien.

Her kan du se oppdatert info om hvilke traséer som er kvistet

(Saken fortsetter under bildet)

Kvisting fra Småbrekke til Gullhorgabu, 2021.
Kvisting fra Småbrekke til Gullhorgabu, 2021. Foto: Per Småbrekke

Vinterferie i nærområdet

Skimulighetene i lavlandet er fortsatt tilstede flere steder. Sjekk ut oversikten vi har laget over skiløyper i Bergensområdet her. Ta også en titt på våre føremeldinger. Der finner du oppdatert informasjon og aktuelle linker til de ulike områdene. Facebook-siden Friluftsliv i Hordaland er også en fin plass å få - og dele - informasjon og inspirasjon.

Vi har også turpostkonkurransen Bergenstrimmen gående, og våre lokallag har også sine egne turpostkonkurranser. Det er en fin måte å komme seg ut på tur og finne nye favoritt-turer.

Vintersalg hos Tursenteret

Tursenteret har nå stort vintersalg og kjører 50% rabatt på mye av bekledning og bøker til alle medlemmer av DNT. Her kan du gjøre et skikkelig kupp på kvalitetsprodukter! 

Les mer om tilbudene her

Fjellvettreglene

Når du skal ut på tur, så er det viktig å planlegge turen og ha med nødvendig utstyr. Været kan snu kjapt i fjellet, og da er det viktig å være forberedt. Her kan du lese fjellvettreglene.

Vi ønsker deg og dine en riktig fin og trygg vinterferie!

Se inspirasjonsvideo «Velkommen til fjells»

Annonse