Fellesturer i gang igjen

Skitur til Fløyen og Blåmanen, 4. februar 2021.
Skitur til Fløyen og Blåmanen, 4. februar 2021. Foto: André Marton Pedersen

Nå er turgruppene i gang igjen med fellesturer. Aktivitetsavdelingen melder om stor påmeldingsiver.

Leder for aktivitetsavdelingen i Bergen og Hordaland Turlag, Birgithe S. Roald, er glad for at Turlaget nå kan gjennomføre fellesturer med gode smitteverntiltak.

– Nå kan vi ha fellesturer for voksne utendørs. Det er jeg veldig glad for! Byfjellstrimmen, Seniorgruppen, Til Topps og Aktiv til 100 starter for eksempel opp denne uken. Vi har også aktiviteter for barn og unge, sier Roald.

Fellesturer frem til 7. mars

Ordningen med fellesturer med overnatting gjelder foreløpig frem til 7. mars. Hvilke fellesturer som kan arrangeres etter det er fortsatt usikkert.

– Vi håper vi kan fortsette med å arrangere fellesturer også etter 7. mars. Vi gjør gode smitteverntiltak på våre turer og på hyttene, men det er også veldig viktig at alle overholder smittverntiltakene. Å holde avstand er veldig viktig, og avstandsregelen gjelder selvsagt utendørs også, minner Roald om.

Hun anbefaler folk å melde seg på fellesturene som er planlagt fremover og peker på de flotte skiturene som arrangeres fremover.

– Om du har meldt deg på en fellestur som senere blir avlyst, så får du selvsagt hele pengebeløpet refundert, forsikrer Roald.

Dette er veldig kjekt! Vi kan vi gjennomføre fellesturer i vinterferien og det er jeg veldig glad for. Birgithe S. Roald, leder for aktivitetsavdelingen i Bergen og Hordaland Turlag

Ellevill sommer

Roald tror og håper på en oppmykning av smitteverntiltakene mot vårparten, og spår en ellevill sommer.

– Vi har lagt ut en del sommerturer allerede, og flere fellesturer vil bli lagt ut fremover. Det vi ser er at folk er tidlig ute med å booke plass på våre turer, så hvis man vil sikre seg en plass på en sommertur er tiden inne å bestille nå, tipser Roald. 

Bergenstrimmen snart klar med ny runde

Mange har oppdaget turkonkurransen Bergenstrimmen og snart starter en ny runde av den populære turkonkurransen.

– Ja, vi starter med ny turkonkurranse etter vinterferien. Vi kommer til å ha fire bydelskonkurranser, men også én turkonkurranse hvor vi har samlet alle turpostene i hele Bergensregionen. Bergenstrimmen er helt supert om du vil bli kjent med turmål i Bergen. Det er lett å se hvor ruten går og det er gode turbeskrivelser. Så blir det jo også lenger lyst fremover og man kan gå på tur til senere på kvelden. Men husk å pakke med alt du trenger i sekken, for noen av turmålene ligger langt til fjells, sier Roald.

Annonse