10 på topp ut.no

Dronningstien mellom Kinsarvik og Lofthus.
Dronningstien mellom Kinsarvik og Lofthus. Foto: Andre Marton Pedersen, André Marton Pedersen

Her er de 10  mest søkte turene i Vestland fylke på ut.no.

Ut.no hadde en 70% økning i trafikk i 2020 og har nå forankret sin posisjon som Norges største turportal med tusenvis av turforslag av høy kvalitet. Her er listen over de mest søkte turene til Bergen og Hordaland Turlag på ut.no i perioden 1.1.2019–30.6.2020. Kanskje du har gått noen av dem? Kanskje du får nye turtips du vil utforske i sommer?

Oversiktskart

1. plass: H.M. Dronning Sonjas panoramatur - Dronningstien

Med 87 689 sidevisninger er Dronningstien den desidert mest søkte turen på ut.no - blant nordmenn fordelt over hele Norge. Foran de kanskje mer kjente turene som Besseggen, Gaustadtoppen og Preikestolen. Kanskje ikke så rart, for Dronningstien inviterer til en majestetisk vandring fra Kinsarvik, hele veien langs nydelige Sørfjorden, og så ned Munketrappene til Lofthus. Har du ikke gått denne turen ennå får du kanskje gjort det i sommer? 

Les mer om turen på ut.no.

Dronningstien mellom Kinsarvik og Lofthus.
Dronningstien mellom Kinsarvik og Lofthus. Foto: André Marton Pedersen

2. plass: Trolltunga

Du har trolig hørt om Trolltunga før. Det er jo den berømte steinen som stikker ut over Ringedalsvatnet og som folk har dratt verden over for å besøke. Nå som turistene trolig uteblir i år, så betyr det mindre kø og roligere turopplevelse. Kanskje det er akkurat i år du får "sjekket ut" Trolltunga?

Les mer om turen på ut.no.

Trolltunga frister mange til besøk, men vær forsiktig når du går ut på steinen og hold deg i god avstand fra kantene.
Trolltunga frister mange til besøk, men vær forsiktig når du går ut på steinen og hold deg i god avstand fra kantene. Foto: Oda Magrete Aarland

3. plass: Over Vidden fra Fløyen til Ulriken i Bergen

«Du er ikke en ekte bergenser før du har gått over Vidden» er det noen som sier. Vel, bergensere er et raust folkeferd og heldigvis skal det ikke så mye til før en kan kalle seg ordentlig bergenser, men denne turen er uansett en klassiker i Bergen. Du går på en måte på «byens tak» med nydelig utsikt over Bergen og omliggende fjell hele turen. 

Les mer om turen på ut.no.

4. plass: Løvstakken

Sentralt plassert i Byfjellene finner vi vakre Løvstakken, et fjell på 479 moh. Her finner du folk både tidlig og sent, og fjellet brukes både som treningsvenn og rekreasjon. 7-fjellsturen går selvsagt innom Løvstakken, som er fjell nr tre på turen.

Les mer om Løvstakken på ut.no.

På vei til Løvstakken, med flott utsikt mot Laksevåg og Byfjorden.
På vei til Løvstakken, med flott utsikt mot Laksevåg og Byfjorden. Foto: Sabine Koch

5. plass: Rallarvegen - en klassiker for fjellsyklister

Rallarvegen starter på Haugastøl, eller Finse, og ender opp på Flåm, i Vestland fylke, så vi tar med dette turforslaget på denne listen over de mest søkte turene på ut.no. Du kan enten sykle, men også gå, Rallarvegen. Vi anbefaler uansett en overnatting på Hallingskeid turisthytte mens du tar turen, en nydelig selvbetjent hytte som ligger rett ved Rallarvegen.

Les mer om turen på ut.no.

Nedover langs Kleivagjelet på sykkeltur fra Finse langs Rallarvegen.
Nedover langs Kleivagjelet på sykkeltur fra Finse langs Rallarvegen. Foto: Torill Refsdal Aase

6. plass: Gullfjellstoppen fra Gullbotn

Gullfjellet er et meget populært turområde både sommer og vinter og kommer derfor høyt opp på listen over mest populære turer på ut.no. Gullfjellstoppen, som rager 987 meter over havet, er høyeste fjellet på Bergenshalvøya, og turen fra Gullbotn over toppen er en klassiker. Enkelt og greit.

Les mer om turen på ut.no.

Gullfjellet.
Gullfjellet. Foto: Espen Haagensen

7. plass: Bruviknipa

Osterøy klarer å komme seg inn på listen med sin spektakulære topp Bruviknipa. Toppen er bare blitt mer og mer populær, kanskje den klarer å klatre enda høyere på listen til neste år? Ruten opp til Bruviknipa er en tur med bratt stigning, som belønnes med fantastisk fjordutsikt!

Les mer om turen på ut.no.

Tur til Bruviknipa på Osterøy.
Tur til Bruviknipa på Osterøy. Foto: André Marton Pedersen

8. plass: Gravdal–Lyderhorn–Banuren

Lyderhorn er det vestligste av Bergens sju fjell, og rager 397 meter over havet. Uansett angrepsvinkel er fjellet relativt lett å bestige. Noen bratte partier særlig mot toppen og oppgang fra sør-sørvestsiden får fart på kroppens sirkulasjonssystem. Vel oppe er man på et av byens luftigste utsiktspunkter, med nydelig og upåklagelig utsikt over skipsleden til Bergen.

Les mer om turen fra Gravdal på ut.no.

Byfjellstrimmen og Til Topps på Lyderhorn.
Byfjellstrimmen og Til Topps på Lyderhorn. Foto: Einar Sleire

9. plass: 3-fjellsturen i Bergen

Som en del av 7-fjellsturen lanserte Bergen og Hordaland Turlag 3-fjellsturen for noen år siden, og dette kortere alternativet er blitt poplært. Turen er på vel 10 km og passer for barnefamilier og alle som ikke vil gå hele 7- eller 4-fjellsturen.

Les mer om 3-fjellsturen på ut.no.

På vei mot Rundemanen.
På vei mot Rundemanen. Foto: André Marton Pedersen

10. plass: 7-fjellsturen i Bergen

Det var da bra at 7-fjellsturen kom inn på listen over de mest søkte turene på Vestlandet på ut.no. 7-fjellsturen er på 35 kilometer lang og har en samlet oppstigning på 2500 meter. Gjennomsnittstiden for de som går 7-fjellsturen er 8–12 timer. 7-fjellsturen ble arrangert første gang i 1948. Vi ønsker å arrangere 7-fjellsturen også i år, og håper det lar seg gjennomføre med gode smitteverntiltak. Sett av søndag 30. mai allerede nå.

Mer info om 3/4/7-fjellsturen finner du her.

7-fjellsturen, Løvstakken.
7-fjellsturen, Løvstakken. Foto: André Marton Pedersen

Annonse