10 tips + 1 til påskemoro

Påskerenn er moro å være med på, men det finnes også mye annet man kan finne på av aktiviteter i påsken.
Påskerenn er moro å være med på, men det finnes også mye annet man kan finne på av aktiviteter i påsken. Foto: Thorbjørn Kaland

Utebowling, potetløp, smakstest. Her er noen tips til deg som vil finne på noe gøy i påsken. 

Påskerenn er jo en klassiker, og skaper mye moro og latter med morsomme kostymer og vågale hopp! Men det er også mye annet å finne på i påsken; her er noen tips til andre påskeaktiviteter.

1. POTETLØP

Lag en løype med start og mål. Fyll tomme brusflasker med vann slik at de står støtt og lag en slalomløype man skal gjennom. Hver deltaker får en spiseskje og en potet. Ta spiseskjeen i munnen eller i hånden (alt etter vanskelighetsgrad) med poteten på og løp raskest mulig fra start til mål uten at poteten faller av skjeen. Faller den av, må deltakeren rykke tilbake til start. For å gjøre leken enda vanskeligere kan dere ha bind for øynene. Her er det en fordel med en hjelper som kan guide deltakerne muntlig gjennom løypa.

2. PRESISJON MED PENN

Hver deltaker fester en penn i en hyssing som knyttes rundt livet. Mellom beina på hver deltaker settes det frem en tom flaske uten kork mellom føttene. Det er om å gjøre å få blyanten nedi flasken så fort som mulig. Den som gjør dette raskest vinner.

3. SMAKSTEST

Deltakerene får bind for øynene. Så skal de smake en teskei av tre ulike ting, og gjette hva det er de smaker. Finn gjerne noe med litt rar konsistens, så blir det morsommere! Seigmenn klippet opp, oboypulver, leverpostei, appelsin, sennep, en teskei melk.

4. UTEBOWLING

Sett opp utebowling ved hjelp av tomme flasker. Treff så mange du klarer ved hjelp av en ball, steiner eller kongler. Alternativt kan dere også finne et tre dere skal treffe eller sette opp bøtter med poeng foran, som man skal sikte mot og treffe oppi. Her kan du bruke tennisballer, kongler eller stein.

5. KONGLEJAKT

Samle sammen så mange kongler du klarer på ett minutt.

6. SLÅ INN SPIKER`N

Du trenger hammer, spiker og en planke/trebit. Her er det både presisjon og kraft som gjelder. Den som klarer å slå inn spikeren på færrest mulig slag vinner. 

7. HOPPETAU

Hvem hopper lengst i ett strekk? Etter 2 minutter er det bare lov å hoppe på en fot.

8. 90-GRADEREN

Hvem klarer å sitte inntil en vegg med beina i 90 grader lengst mulig?

10. HENDENE I VÆRET 

Bruk en ballong, ball eller en gjenstand og hold det på strake armer over hodet så lenge du klarer. Dette blir fort tungt og er en real test av utholdenhet. 

Bonustips! Du kan også: TA DET ROLIG..

Pakk sekken med noe godt å spise og drikke. Finn deg et utsiktspunkt og pust ut på sitteunderlaget, ved teltet eller i hengekøyen. Nyt!

Husk premier. Det skjerper konkurranseinstinktet!

Tekst: Mari Stephansen

Annonse