Slik får du påskestemning der du er

Kos i hytteveggen i Vending i Bergsdalen.
Kos i hytteveggen i Vending i Bergsdalen. Foto: André Marton Pedersen

Her er tipsene du trenger om du skal være hjemme eller reiser bort. 

Hjemmepåske

Naturen er døgnåpen og gir oss et mentalt friminutt. Vi rydder og merker stier som binder sammen boligområder og grøntområder til flotte naturopplevelser like utenfor døren din. Våre frivillige rydder sti og merker turene slik at du kan dra på oppdagelsesferd i ditt eget nærmiljø. Vi har lagt ut svært mange turtips på ut.no, så ta gjerne en titt der på hva som finnes av turmuligheter i ditt nærområde.

I tillegg har vi også turkonkurransen Bergenstrimmen. Det er et enkelt turkonkurransekonsept hvor du går på tur til ulike topper og turmål, sjekker inn på turmålet med appen på mobilen, og får poeng avhengig av hvor krevende turen er. Bli med her.

Tips:

  • Pakk egg i sekken, (frakt de i selve kartongen så unngår du søl) og kok de i en panne på primusen. Ha med skall fra en gul løk og la eggene koke sammen med skallet, dette farger eggene gule. (NB: Rødløkskall kan også brukes, resultatet blir brunt og ikke rødt eller rosa.) Spis dem og nyt, eller pynt de før dere spiser! 

  • Fyll sekken med ekstra vekt på dagsturen. Tilvenning av langtur-sekk til sommerturen er lurt å starte tidlig med. Det går fort mot sommer, og der venter de lange og fine fjellturene på deg!

  • Ta et gratis friluftskurs på nett! Kursene gir deg tips og triks til hvordan du kan drive et enkelt friluftsliv, sommer som vinter.
    Som medlem i DNT får du gode rabatter på turutstyr.
Kortspill og smågodt på egen hytte er lik påskestemning!
Kortspill og smågodt på egen hytte er lik påskestemning! Foto: Marius Dalseg Sætre

På hytten

DNT-hyttene er kjent for sin uformelle og koselige stemning. Før korona traff oss kunne du bestille enkeltsenger før turen eller satse på at det var en ledig seng når du kom. Nå har vi gjort om på dette. Er du medlem får du leie selv- og ubetjente hytter for din kohort til fastpris. Vi garanterer at skuldrene senkes når du får fyr i ovnen og kan koble av og være til stede med de du er på tur med Husk at du ikke kan reise på impuls, hytten må bestilles og det gjør du enkelt på UT.no.

Er du medlem i DNT får du rabatt på overnatting.  

Skitur til Skrott i Kvammafjella, april 2019.
Skitur til Skrott i Kvammafjella, april 2019. Foto: André Marton Pedersen

Med familien

  • Last ned den gratis turappen Kul Tur. Denne er like aktuell om du er hjemme eller reiser vekk. Appen passer for barn mellom 4 og 12 år. I appen registrerer dere turlengde og dere får poeng for aktiviteter.
  • Dersom dere trenger å logge av fra telefoner og nettbrett, print ut den analoge klassikeren Turbingo. Dette er en morsom natursti og en av de mest populære lekene vi har.
  • Gi barna i oppgave å tegne et kart over hagen, parken, eller en avgrenset del av skogen der du bor. Be de krysse av for hvor de har gjemt skatten (påskeegget) på kartet og få de til å plassere det ut. De andre i familien får i oppgave å finne egget.  

Med venner

Heng ut ute! Senk terskelen. Be vennene dine møte opp i nærmeste park, skog eller friområde. Send avgårde en liten pakkeliste før dere møtes:

Varme klær. Sitteunderlag. Mat og drikke. Og om du vil stå for serveringen, be hver og en å ta med noe å spise og drikke av. Husk lys som hodelykt, lyslenke eller utelykt med levende lys – ta det du har. Vil dere avansere? Lei en hytte for dere selv med din kohort. Skal dere fyre bål? Les dette først. 

Som DNT ung-medlem får du rabatt på overnatting, mat, reise og festivaler.

Annonse