7-fjellsturen utsettes

Det blir ikke folkevandring over Byfjellene i mai. 7-fjellsturen utsettes til 22. august.
Det blir ikke folkevandring over Byfjellene i mai. 7-fjellsturen utsettes til 22. august. Foto: Ågot Caroline Nilssen

Av smittevernhensyn utsettes 7-fjellsturen til søndag 22. august.

– Det er veldig usikkert om vi kan arrangere 7-fjellsturen i mai som planlagt, derfor har vi nå bestemt oss for å utsette arrangementet til søndag 22. august, sier Sabine Koch som er prosjektleder for 7-fjellsturen. – Jeg synes det er trist vi måtte utsette. Vi hadde jo håpet på å kunne arrangere den folkefesten i mai som vi fortjener, men vi tror og håper at vi skal få til et like flott arrangement i august, sier Koch.

Salget av startkort til 22. august starter om knappe to uker. Det lønner seg å være raskt ute med å kjøpe startkort, for prisen stiger jo nærmere man kommer arrangementet. Hvis ikke 7-fjellsturen blir gjennomført 22. august for man selvsagt pengene refundert.

7-fjellsturen blir digital

Turlaget samarbeider med Trimpoeng for å digitalisere 7-fjellsturen. Det betyr at det ikke lenger blir fysiske startkort som må klippes på de ulike fjelltoppene, men at deltagerne sjekker inn på toppene med sin egen smarttelefon og appen Trimpoeng. 

– Dette gjør vi for å ivareta smittevern og gjeldende avstandskrav. Det kommer fortsatt til å være frivillige på de ulike toppene, men de kan nå heie og prate mer med folk istedenfor å klippe startkort, sier Koch. 

Det blir mulig å melde på flere deltagere med samme smarttelefon. De som ikke har smarttelefon og ingen i turfølge som har, kan komme innom Tursenteret i Marken og få hjelp med påmelding der.

Trenger frivillige

Turlaget har ikke arrangert 7-fjellsturen i august tidligere.

– Vi tror det kan bli et like godt arrangement i august som i mai, men dagene er litt kortere i august og det innebærer at vi kommer til å tilpasse start- og sluttidene noe. I tillegg blir blant annet blir antall deltagere redusert og man starter i puljer til faste tider, dette av smittevernhensyn, sier Koch. 

Turlaget trenger ca 150 frivillige i sving i et normalt år for å kunne arrangere 7-fjellsturen, og med ekstra smitteverntiltak trengs det enda flere i år, både i startområdet, på de ulike toppene, målområdet og i baktroppen. Har du lyst å melde deg som frivillig kan du melde deg inn her eller skrive en mail til sabine.koch@dnt.no.

Viktige samarbeidspartnere

Koch vil takke samarbeidspartnerne Fana Sparebank, Bergens Tidende, BKK,  ATEA, Platou Sport og Meny for deres forståelse for at arrangementet nå må utsettes.

– Våre samarbeidpartnere betyr veldig mye for oss. De støtter oss og tilpasser seg endringene underveis. Uten dem hadde vi ikke klart å arrangere DNTs største enkeltstående arrangement. Det er samarbeidspartnernes tilstedeværelse og overraskelser på de ulike fjelltoppene som er med å lage folkefesten og deres støtte betyr mye for oss, sier Koch.

– Nå er det bare å se fremover - vi gleder oss til 22. august!

Sponsorer 7-fjellsturen

Annonse