3/4/7-fjellsturen: Ofte stilte spørsmål

7-fjellsturen, mål i Marken, 26. mai 2019.
7-fjellsturen, mål i Marken, 26. mai 2019. Foto: André Marton Pedersen

Lurer du på noe rundt 3/4/7-fjellsturens salg av startkort, tilgodelapper fra i forfjor eller påmelding i nytt system? Her finner du svarene.

Ofte stilte spørsmål

Hvor kan jeg kjøpe startkort?

Startkort til årets 3/4/7-fjellstur kjøper du her. Informasjon om priser og selve arrangement finner du på www.7-fjellsturen.no. Vi har også satt opp en steg-for-steg veiledning for å kjøpe startkort.


Hvorfor må jeg bruke Trimpoeng-appen og smarttelefon?

I 2021 ble startkortene digitale først og fremst pga. smittevern. For 2022 velger vi å videreføre denne avgjørelsen for å kunne ivareta eventuelle smittevernkrav i kommende år også, samt at vi gjennom sporingen på mobiltelefonen har økt sikkerhet i tilfelle ulykker eller savnede personer. Det er derfor et krav å laste ned og bruke Trimpoeng-appen for å kunne delta i 3/4/7-fjellsturen. Sporingsdata vil bli anonymisert etter rundt 14 dager.


Kan jeg kjøpe startkort i Tursenteret?

Nei, det er ikke mulig å kjøpe startkort i Tursenteret. Alle må kjøpe startkort på nett. Her finner du en steg-for-steg veiledning for å kjøpe startkort.


Kan jeg bruke mitt gamle startkort fra 2020 for årets 3/4/7-fjellstur?

Nei, det er dessverre ikke mulig. Refusjonsfristen for fjorårets tur gikk ut 31.1.2021. Det er gitt beskjed til alle deltagerne per e-post via tidligere leverandør (ticketco), våre kanaler: nyhetsbrev, FB og hjemmeside ang. dette, samt at det var oppslag i media (Bergens Tidene). Ta kontakt med bht@dnt.no ved spørsmål.


Jeg har en tilgodelapp fra 2020 (gjelder også ved ev. restverdi), kan jeg bruke den for å kjøpe nytt startkort?

Ja, det kan du. Finn frem referansenummer (seks sifrer f. eks. jdofml) fra din tilgodelapp fra 2020. Kvitteringen/voucheren fikk du tilsendt på e-post etter kjøpet, avsenderen var Ticketco. Når du kjøper nytt startkort skriver du koden inn i siste steg av påmeldingsprosessen, der du godkjenner vilkårene, under «Jeg har en tilgodelapp» i kjøpsprosessen, så blir verdien motregnet kjøpet og du betaler kun eventuell resterende beløp.


Jeg får en feilmelding at avtalekoden ikke er gyldig. Hva nå?

Istedenfor avtalekode velger du enten ordinær startkort eller DNT medlem/BT abonnent. Så legger du inn koden for tilgodelappen i neste steg av påmeldingen etter at du har valgt starttid. er finner du en steg-for-steg veiledning for å kjøpe startkort.


Kan jeg melde på flere enn meg selv?

Ja, det kan du. Kun en person i turfølget trenger en Trimpoeng-bruker. Denne oppretter du i Trimpoeng-appen (lenke til nedlasting i google og Apple). Så kan du kjøpe startkort til andre i turfølge med din Trimpoeng-bruker. Klikk på knappen «Legg til ny deltaker» i kjøpsprosessen.


Kan jeg gi et startkort som gave?

Ja, det er også mulig å kjøpe startkort til andre enn deg selv. Etter gjennomført kjøp får du en kode som du kan gi til den som skal få startkortet. Så kan mottakeren løse koden inn selv ved å melde seg på uten å betale. Du kan også laste ned og printe et gavekort som du kan bruke for å gi startkortet til den heldige mottakeren. Gavekort er i format A4 og kan lastes ned her. 


Jeg har meldt meg på og betalt, men får opp en feilmelding om at påmeldingen min ikke har gått gjennom. Hva gjør jeg?

Av og til er det litt forsinkelse i sytemt. Sjekk under "mine konkurranser" i appen Trimpoeng om noen få minutter. Ligger 3/4/7-fjellsturen der, så har påmeldingen gått gjennom og alt er i orden. Ellers tar du kontakt med oss på bht@dnt.no. 


Jeg har ikke Trimpoeng-appen eller en Trimpoeng-bruker, hva gjør jeg?

Last ned Trimpoeng-app fra Google Play eller AppStore, så kan du enkelt opprette bruker med passord. Samme brukernavn og passord benytter du for å kjøpe startkort her.


Jeg har ikke smarttelefon, kan jeg likevel få kjøpt startkort?

Kun en i turfølget må ha smarttelefon og kan kjøpe startkort til andre i turfølget. Sjekk med ditt turfølge om de kan kjøpe startkort til deg i sin app, så er du automatisk registrert.


Jeg har glemt mitt Trimpoeng-passord, hvor finner jeg det?

Gå inn i Trimpoeng-appen. Åpne menyen og klikk på «logg ut». Så kommer du til en login-side der du kan klikke på «glemt passordet?». Skriv inn ditt telefonnummer og velg om du vil få tilsendt nytt passord på e-post og SMS (1,- kr) eller på e-post (gratis). Så kan du logge inn med passordet du får tilsendt og bruke samme passord for å kjøpe startkort.


Jeg har kjøpt startkort, hva skjer nå?

Nå får du automatisk tilgang til turmålene i appen Trimpoeng under «Mine konkurranser». Det er kun mulig å sjekke inn på disse turmålene søndag 22. mai, men listen ligger allerede klar. Du får også både kvittering og en bekreftelse på e-post. Hva med å starte treningen? Du kan f. eks. bruke våre turtrim-konkurranser i Trimpoeng (Bergenstrimmen, les mer her ). Sjekk også våre bynære turgrupper i Turkalenderen eller bli med på Askøy-på-langs 7. mai.


Jeg skal gå 7-fjellsturen mens resten av gjengen vil gå 4-fjellsturen. Kan jeg kjøpe startkort til alle?

Ja, det kan du. Du må gjøre det i to forskjellige runder siden disse to arrangementene er koblet opp mot hver sitt opplegg i appen. Meld først på deg selv og fullfør kjøpet, så logger du ut og inn på nytt med den andre deltageren sin Trimpoeng-bruker for å kjøpe startkort til 4-fjellsturen for resten av gjengen.


Jeg har glemt starttiden min, hvor kan jeg finne den?

Det er ikke krav om start i puljer lenger, vi har derfor tatt vekk starttidene. Start fra Gravdal (7-fjellsturen) er mellom kl. 06.00 og 09.00, fra Årstad (4-fjellsturen) mellom kl. 07:00 og 10.00, og fra Fløibanens nedre stasjon (3-fjellsturen) mellom kl. 08.00 og 10.00. 


Må jeg være DNT-medlem for å kjøpe startkort?

Nei, alle kan kjøpe startkort. Som DNT-medlem og som Bergens Tidende abonnent med BT Fordel får du en rabattert pris. I tillegg får du mange flere medlemsfordeler hele året. Les mer om medlemsfordelene her.


Hvordan kan jeg se hvem jeg har meldt på som mitt turfølge?

Du finner din påmelding ved å logge inn her. Der ser du alle du har meldt på i tillegg til deg selv.


Jeg har avbrydd betalingen før den ble gjennomført, men ble trukket beløpet likevel. Hva gjør jeg nå?

Beløpet tilbakeføres automatisk innen et kvarter. Sjekk litt senere igjen, da er beløpet tilbake på kortet ditt.


Jeg har en avtalekode for 7-fjellsturen, men skal bare gå 3 eller 4-fjellsturen. Hva gjør jeg?

Meld deg på 7-fjellsturen siden kodene kun er koblet opp mot denne i systemet. Så dropper du de første fjellene og starter enten ved Årstad VGS (4-fjellsturen) eller Fløibanens nedre stasjon (3-fjellsturen) med første innsjekk.

Hjertelig takk til våre samarbeidspartnere:

7-fjellsturen, Ulriken, 26. mai 2019
7-fjellsturen, Ulriken, 26. mai 2019 Foto: André Marton Pedersen

Annonse

Skrevet av Sabine Koch 9. april 2021