7-fjellsturen utsettes og blir digital

I år blir det digital innsjekking med appen Trimpoeng på de ulike fjelltoppene.
I år blir det digital innsjekking med appen Trimpoeng på de ulike fjelltoppene. Foto: Hild Fjermestad Aase

7-fjellsturen arrangeres 22. august. Salg av startkort i gang nå.

– Det er koronasituasjonen som fører til at vi må utsette 7-fjellsturen til 22. august, sier prosjektleder for 7-fjellsturen Sabine Koch.

Det blir ikke bare ny dato i år, også andre endringer er gjort.

– Vi digitaliserer 7-fjellsturen for å ivareta smittevernkrav. Det blir ikke fysiske startkort som tidligere, men digital innsjekk med appen Trimpoeng på de ulike toppene. Det blir også start i puljer. 200 personer i hver pulje med 15 minutter mellom hver puljestart. Opprinnelig er maks antall deltagere 9000, men i år er taket 5600 deltagere, forklarer Koch.

Slik kjøper du startkort til 7-fjellsturen

Salget av startkort er nå i gang. Prisene er rimeligst i starten og stiger frem mot arrangementsdato.

– Jeg håper og tror alle startkort blir solgt, det blir rift om dem i år, sier Koch.

Slik gjør du det: Last ned appen Trimpoeng og registrer deg som bruker. Deretter kan du kjøpe startkort på 7-fjellsturen sin nettside (man kan ikke kjøpe startkort i appen). Det er mulig å melde på flere deltagere med samme smarttelefon, så kun en i turfølge må ha smarttelefon. Hvis 3/4/7-fjellsturen ikke kan bli gjennomført i august vil de som har kjøpt startkort kunne overføre det til neste år eller få pengene tilbake.

Koch takker samarbeidspartnerne Fana Sparebank, Bergens Tidende, BKK, ATEA, Platou Sport og Meny for deres forståelse for at arrangementet nå må utsettes.

– Vi er heldige som har fleksible sponsorer, de er med oss hele veien. Det er jo sponsorene som er med å skape mye av det som skjer på de ulike fjelltoppene og som gjør 7-fjellsturen til det den er.

Tradisjonelt og stort arrangement på Byfjellene

7-fjellsturen er Den Norske Turistforenings største enkeltstående arrangement og har vært arrangert siden 1948. Turlaget har ikke arrangert 7-fjellsturen i august tidligere.

– Vi tror det kan bli et like godt arrangement i august som i mai. Stemningen på fjelltoppene, mange tusen deltagere som går over Byfjellene – det er en helt unik stemning når det er 7-fjellstur i Bergen uansett. Og mestringsfølelsen mange får når de kommer i mål og får t-skjorten er stor, sier prosjektleder for 7-fjellsturen Sabine Koch.

– Hvilken farge blir det på årets 7-fjells t-skjorte?

– Ja, det er det mange som gjerne vil vite, smiler Koch lurt. – Men det holder vi hemmelig frem til vi får gjennomført.

Trenger flere frivillige

I år trengs det ekstra mange frivillige til at Turlaget kan gjennomføre 7-fjellsturen.

– Vi pleier å ha rundt 150 frivillige for å kunne arrangere 7-fjellsturen, og i år trenger vi nok enda noen til. Vi må sørge for at folk holder avstand, og det blir nye og andre oppgaver. De frivillige får også den populære 7-fjells t-skjorten, så man må ikke gå 7-fjellsturen for å få den, sier Koch. 

Alle som vil bidra kan bare ta kontakt, send en mail til sabine.koch@dnt.no.

Annonse