Vil du jobbe med friluftsliv i sommer?

Foto: André Marton Pedersen

Har du lyst på en skikkelig gøy sommerjobb?  Vi søker friluftsinteresserte og trygge leirledere til våre sommerleirer i 2022. 

Vi søker etter engasjerte og trygge leirledere som kan være med å organisere aktivitetene og til å arrangere leirene som er for barn mellom 9 og 13 år i ukene 26, 27, 31 og 32. Vi planlegger å avholde flere Friluftsskoler i flere kommuner; Askøy, Alver, Osterøy, Samnanger, Vaksdal, Kvinnherad og Bergen.  Vi inviterer også, tradisjon tro, til Fjelleir i Bergsdalen, mand-fred. i uke 26 og uke 27.

Egenskaper og kvalifikasjoner vi ønsker
Du må ha interesse for friluftsliv og erfaring med å være aktiv ute. Du må være over 16 år for å søke. Det er også ønskelig at du har ledererfaring for barn og unge, enten gjennom leirene våre, liknende praksis, gjennom studie, arbeid, eller idrett.

Du må ha førstehjelpskompetanse for å jobbe på våre leirer, men vi setter opp førstehjelpskurs og livredningkurs i forkant av leirene/skolene, slik at denne kompetansen kan tilegnes før oppdraget starter (setter opp kurs i mai og juni). Disse kursene dekker vi økonomisk. Det er en fordel om du har turledererfaring gjennom DNT fra tidligere og kjenner til organisasjonen og våre retningslinjer, men det stilles ikke krav til dette. Vi oppfordrer alle som anser en slik sommerjobb som interessant og aktuell om å sende søknad og CV. Lønn etter avtale.

Arbeidsoppgaver

I forkant av alle leirene må leirlederne sammen være med å utarbeide en aktivitetsplan for alle de fem dagene. Dette gjøres med utgangspunkt i en mal som allerede er laget og dette trenger ikke å være tidkrevende. Ellers er det å hente utstyr, handle mat, snakke med foreldre og viktigts av alt; å passe på at alle barna har et kjekt opphold og blir godt ivaretatt. Hovedleder skal koordinere gruppen og ha den fullstendige oversikt. Det kan forekomme endringer i vær eller lignende så det er viktig å være løsningsorientert og gjerne ha utarbeidet en liten plan B. Alle våre leirer skal også nøye risikovurderes i forkant (dette gjøres via et skjema som vi utarbeider). Alle som skal jobbe med barn og ungdom må fremvise politiattest. Ellers er det å engasjere barna, ivareta deres sikkerhet og holde kjekke og minnerike dager selvsagt hovedfokus. Dette blir kjekt!

Leirleder eller hovedleirleder

Til våre leirer trenger vi både leirledere og hovedleirledere. Hovedleirleder vil si at en får overordnet ansvar for den spesifikke leiren og litt mer lønn. 

Fjelleirene 2022Send søknad til med CV til: linn.senneset@dnt.no.
​​​​​​​Fjelleir nr 1 gjennomføres i uke 26, mandag 27. juni-fredag 1. juli. Fjelleir nr 2 gjennomføres i uke 27; mandag 4.-fredag 8. juli.

Oversikt over Friluftsskolene 2022 ​​​​​​​ Send søknad med CV til: hild.aase@dnt.no 


Foto: Hild Fjermestad Aase

Annonse

Skrevet av Hild Fjermestad Aase 7. januar 2022